Ga naar content
Open de hoofdnavigatie

Tinekes Tip 8: het handenwasplankje

Je nagels borstelen of je handen wassen: dat doe je met twee handen. Maar hoe doe je het als je maar één functionele arm hebt? Tineke bedacht een handige oplossing: het handenwasplankje! Met een snijplank, een borstel en wat spijkers of schroeven knutsel je deze in een mum in elkaar. Zo kun je zonder problemen je handen wassen.

Handenwasborsteltjes2.jpg

Benodigdheden:


  • een snijplank die precies even breed is als je wasbak
  • spijkers
  • een vijl om de spijkers mee te vijlen
  • goedkoop handborsteltje en/of nagelborsteltje 

"Doordat de snijplank vrij strak in de gootsteen past, schuift deze niet heen en weer."

Werkwijze:

Handenborsteltje bevestigen

Zaag het handvat van de handenborstel af. Schroef een (korte) schroef door de snijplank. Als deze aan de andere kant zichtbaar wordt, houdt dan de handenborstel bij de punt van de schroef. Schroef de handenborstel vervolgens vast aan de plank. Gebruik het liefst twee of meer schroeven.

Nagelborsteltje bevestigen

Bevestig het nagelborsteltje op dezelfde manier als het nagelborsteltje. Je kunt ook spijkers gebruiken in plaats van schroeven. Tineke doet het nog anders: zij heeft een nagelborsteltje met 2 gaatjes erin. Ze heeft twee spijkers zo in de plank geslagen, dat ze het borsteltje hier stevig op kan drukken. Let op als je dit doet: vijl dan de scherpen punten van de spijkers af. Doordat het borsteltje niet vast zit, kan ze het ook eraf halen om iets anders mee te boenen.

Bekijk meer tips.

Handenwasborsteltjes2.jpg

Meer over:

Wonen Gevolgen NAH Tinekes tips

Reageren

Meer relevante artikelen

Stel hier je vraag