Ga naar content
Open de hoofdnavigatie

Gastblog van Astrid: op vakantie met de camper

Astrid ging voor het eerst weer op vakantie. Op aanraden van de buren met een camper. Het bleek een hele fijne manier om op vakantie gaan als je last hebt van overprikkeling.

Op 4 juni 2022 was het zover. We gingen voor het eerst sinds een aantal jaren weer op vakantie. Op aanraden van onze buren hadden we een camper gehuurd. En dat was echt voor het eerst! Wij, die sinds onze jeugd een bloedhekel hadden aan kamperen, gingen met een camper op vakantie. Wel dichtbij huis in de Duitse Alpen en maar 2 weekjes.

Maar wat was het ongelooflijk fijn! Allereerst is het fijn om alles bij je te hebben. Na 1 dag voelt alles eigen en weet je blindelings alles te vinden wat je nodig hebt. Verder kun je stoppen en/of pauzeren wanneer je maar wilt. Op het moment dat ik even vol liep met alles wat ik onderweg zag, stopten we gewoon een poosje en kon ik er daarna weer even tegen. We hebben alleen maar binnendoor gereden, dus geen drukke snelwegen gehad. Ideaal. Bovendien zie je dan veel meer mooie plekken.

"De plekken om te overnachten bepaal je helemaal zelf. Je hoeft niets te reserveren."

Het rijden hoort tenslotte ook bij de vakantie. De plekken om te overnachten bepaal je helemaal zelf. Je hoeft niets te reserveren. En als een uitgezochte plek bij aankomst je niet bevalt, rijd je gewoon nog een stukje verder. We hebben bewust rustige plekken uitgezocht en zaten dan ook regelmatig midden in de natuur. Heerlijk! Hond blij en wij blij! De mentaliteit van de mede-camperaars is super. Op alle camperplaatsen is het hartstikke schoon, ook als de dag bijna voorbij is. En de mensen zijn ontzettend vriendelijk.

We hebben ervoor gekozen om steeds niet al te lange afstanden te rijden. Daardoor was het mogelijk om elke dag aan het begin of halverwege de middag op de volgende bestemming aan te komen. We konden even lekker bijkomen van wat we onderweg allemaal gezien hadden en konden dan nog lekker in het dorpje rondkijken of in de omgeving fietsen. Soms, als er ergens veel te zien of te doen was, bleven we gewoon een dagje langer. Alle tijd aan onszelf! We hebben best veel gefietst en wat andere activiteiten ondernomen. Het was echt vakantie en dat met NAH. Ik heb het echt heerlijk gehad en we hebben dan ook plannen om dit vaker te doen.

"Ik ben blij te hebben ontdekt dat je met NAH prima op vakantie kan gaan zonder volledig over je grenzen heen te gaan." 

Ik vind het echt de ideale manier van vakantie houden als je NAH hebt. Je hebt zelf de regie over alles. We hebben wel het geluk gehad dat het heel mooi weer was, veel zon en weinig regen, met een lekkere temperatuur. Als het heet is, is het natuurlijk wel een ander verhaal. Maar daar hadden we geen last van en hebben echt met volle teugen kunnen genieten.

Het is een wonderlijke ervaring dat het zo goed bevalt. De vorige vakantie (4 jaar geleden)viel namelijk zo ontzettend tegen. Ik ben blij te hebben ontdekt dat je met NAH prima op vakantie kan gaan zonder volledig over je grenzen heen te gaan. Natuurlijk was ik wel moe na die twee weken en heb ik echt wel even tijd nodig gehad om weer te herstellen. Maar de herinneringen zijn heel fijn en ik was niet helemaal kapot. Het zijn vooral de indrukken van alle mooie dingen die je hebt gezien, die je moet verwerken. Maar omdat we korte reisdagen maakten, heb ik tijdens de vakantie zelf ook genoeg tijd gehad om alles wat we hebben gezien te verwerken. Thuis gaat het dan een stuk sneller en valt de hersteltijd gelukkig mee.

Kortom, het is voor ons allebei een superfijne vakantie geweest. We hebben er zelfs nog een leuke (Duitse) vriendschap aan over gehouden! Op deze manier wil ik lekker elk jaar wel op vakantie. Top!

Bedankt weer voor het lezen en tot de volgende blog!

Meer over:

Liefde & relaties Gevolgen NAH Overprikkeling

Reageren

Meer relevante artikelen

Stel hier je vraag