Ga naar content
Open de hoofdnavigatie

Danny is zwaar overprikkeld door een beroerte

Misschien heb je hem weleens in een tv-reclame gezien: Danny Laponder. Hij kreeg op zijn 37e een beroerte, waardoor zijn hele leven in één keer compleet op zijn kop stond. Nu leeft hij dagelijks met de gevolgen, waaronder zware overprikkeling.

Danny had een heerlijk leven. Totdat hij een beroerte kreeg. Daardoor kampt hij nu dagelijks met de gevolgen. "Normale huishoudelijke geluiden doen zo'n verrekte pijn", vertelt hij in een video van de Hersenstichting

Lees meer over de onzichtbare gevolgen van een beroerte.

Door zijn beroerte is het filter dat prikkels filtert in Dannys hoofd kapot. Daardoor heeft hij last van zware overprikkeling. Zonder zonnebril op of oordoppen in naar buiten kan hij niet meer, boodschappen doen is een bijna onmogelijke taak geworden en ook thuis heeft hij het zwaar. Recent was hij samen met andere mensen met niet-aangeboren hersenletsel te gast bij De Wereld Draait Door, en hij is de hoofdpersoon in een reclame van de Hersenstichting voor de campagne 'Een hersenaandoening zet je leven op z'n kop'. In dat kader maakt de Hersenstichting ook een zeer ontroerende minidocumentaire over Dannys leven. 

minidoc danny.png

Een middel om overprikkeling uit te leggen


Overprikkeling wordt vaak niet (h)erkend. Dat kan heel lastig zijn als je er zelf mee te maken hebt. De minidocumentaire over Dannys leven kan een goed middel zijn om jouw omgeving uit te leggen wat overprikkeling is en welke impact dit op jouw leven heeft. 

Wil je nog meer informatie over overprikkeling voor jezelf of om aan jouw omgeving te laten lezen? Kijk dan op onze themapagina 'Overprikkeling'

Leren omgaan met de gevolgen van niet-aangeboren hersenletsel

Overprikkeling is een van de vele gevolgen van niet-aangeboren hersenletsel. Andere gevolgen zijn bijvoorbeeld oververmoeidheid, apatisch of agressief gedrag en afasie (een taalstoornis als gevolg van NAH). 

Bij InteraktContour leren wij mensen omgaan met de gevolgen van niet-aangeboren hersenletsel in het dagelijks leven. Dat doen we aan de hand van behandeling, dagbesteding, individuele begeleiding en 24-uurs zorg bij jou thuis of op een van onze woonlocaties. Lees meer over onze diensten via onderstaande knop.

Lees meer over onze diensten

Meer over:

Gevolgen van CVA Gevolgen NAH Overprikkeling

Reageren

Meer relevante artikelen

Stel hier je vraag