Tinekes Tip 6: snijden met één hand
Hoe snijd je een komkommer, stuk vlees of ui met één hand? Of hoe schil je een aardappel of appel? Er zijn handige snijplanken voor 'eenhandigen' te koop, met een flink prijskaartje. Daarom creëerde Tineke haar eigen snijplank waarmee ze met één hand uit de voeten kan. Ze deelt haar tip hieronder met je, in allerlei variaties!
"Rond voor de veiligheid de scherpe punten van de spijkers af"

Benodigdheden:
- een snijplank
- spijkers (1-1,5mm dikte)
- boor (dikte van de spijker of net iets minder dik)
- Eventueel vaatwasbestendige lijm
Werkwijze:
Boor een gaatje of gaatjes in de snijplank op de plek waar je de spijkers wilt hebben. Sla de spijker er van onderaf doorheen. Lijm eventueel vast met superlijm.
Kosten: +- €2
Je kunt deze snijplanken in allerlei variaties maken:
- met 1 spijker voor het schillen van bijvoorbeeld aardappelen of het smeren van beschuit
- met 3 spijkers voor het snijden van fruit of ui
- met spijkers op een rij voor het snijden en schillen van komkommers en andere lange groenten of het snijden van vlees
- Maak je eigen variatie!



Reageren