Ga naar content
Open de hoofdnavigatie

Sporten met hersenletsel

Sporten is gezond! Voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH) is beweging noodzakelijk. Beweging zorgt voor verbetering van hersenfuncties en geeft positieve energie. Bovendien kan beweging de kans op een terugval verkleinen.

De Edwin van der Sar Foundation en De Hersenstichting hebben de handen ineen geslagen met het project 'Meet me @ the Gym'. In samenwerking met Fit!Vak zijn verschillende beweegcentra goedgekeurd als sportcentrum voor mensen met hersenletsel. Deze sportcentra bieden:

  • Een rustige omgeving zonder storende prikkels
  • Persoonlijke aandacht en professionele begeleiding
  • Sportprogramma’s op maat voor mensen met NAH.

Waar kun je sporten met niet aangeboren hersenletsel?

Voor het project Meet me @ the Gym is er gekozen voor een samenwerking met Fit!vak, de branchevereniging van erkende sport- en bewegingscentra.Wil je weten welke beweegcentra bij jou in de buurt het certificaat hersenletsel hebben? Kijk dan per provincie welke sportlocaties zijn aangesloten!

Meer weten over hoe beweging helpt je doelen te bereiken?

Bij de module Fit & Vitaal van InteraktContour train je je lijf, zodat je dagelijkse dingen weer zelf kunt doen. Trainingsdoelen zijn dus vaak de dagelijkse dingen, zoals weer alleen boodschappen kunnen doen, je eigen koffie inschenken, je eigen potje koken, jezelf aankleden, naar de wc gaan. Dan ben je steeds minder afhankelijk van anderen. Er zijn ook mensen die meedoen aan Fit & Vitaal om hun conditie op peil te houden. Dat zou misschien ook wel in de sportschool kunnen, maar daar zijn vaak teveel prikkels, zoals veel mensen en harde muziek.

Dagelijkse dingen zelf doen

Meer over:

Bewegen

Reageren

Meer relevante artikelen

Stel hier je vraag