Ga naar content
Open de hoofdnavigatie

Sporten met hersenletsel

Sporten is gezond! Voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH) is beweging noodzakelijk. Beweging zorgt voor verbetering van hersenfuncties en geeft positieve energie. Bovendien kan beweging de kans op een terugval verkleinen.

De Edwin van der Sar Foundation en De Hersenstichting hebben de handen ineen geslagen met het project 'Meet me @ the Gym'. In samenwerking met Fit!Vak zijn verschillende beweegcentra goedgekeurd als sportcentrum voor mensen met hersenletsel. Deze sportcentra bieden:

  • Een rustige omgeving zonder storende prikkels
  • Persoonlijke aandacht en professionele begeleiding
  • Sportprogramma’s op maat voor mensen met NAH.

Eén van de deelnemers van 'Meet me @ the Gym' is Suzanne de Jong. Zij is net getrouwd en zwanger wanneer zij een hersenbloeding krijgt. Ze kon daardoor niet meer lopen. Idit filmpje vertelt Susan over haar herstel en hoe sporten haar daarbij heeft geholpen.

Waar kun je sporten met niet aangeboren hersenletsel?

Voor het project Meet me @ the Gym is er gekozen voor een samenwerking met Fit!vak, de branchevereniging van erkende sport- en bewegingscentra.Wil je weten welke beweegcentra bij jou in de buurt het certificaat hersenletsel hebben? Kijk dan per provincie welke sportlocaties zijn aangesloten!

Sporten om je doelen te bereiken

In de module Fit & Vitaal van InteraktContour train je je lijf, zodat je dagelijkse dingen weer zelf kunt doen. Door verschillende sport- en bewegingsactiviteiten verbeter je je vaardigheden en ook je vitaliteit en conditie. Zodat je bijvoorbeeld weer alleen boodschappen kunt doen, zelfstandig naar het toilet kunt gaan of jezelf kunt aankleden. 

 
Waar kan ik sporten onder begeleiding?

Meer over:

Bewegen

Reageren

Meer relevante artikelen

Stel hier je vraag