Ga naar content
Open de hoofdnavigatie

Spieren trainen na hersenletsel

Mensen met hersenletsel hebben vaker lichamelijke beperkingen. Ze moeten opnieuw hun grenzen leren kennen, wennen aan het leven na het letsel, waarbij sprake kan zijn van angst, onzekerheid, overgevoeligheid voor prikkels, vermoeidheid en lusteloosheid. Hoe kan ik weer fietsen of de trap oplopen kunnen uitdagende doelen zijn. Neurogym is een unieke behandelmethode die speciaal is afgestemd op de hulpvragen van de deelnemers. Tijdens de behandeling combineer je fitnessoefeningen en functionele training om verloren vaardigheden opnieuw aan te leren. Neurogym is gebaseerd op drie bouwstenen: lichamelijke inspanning, geestelijke uitdaging en ontspanningsoefeningen. Wat dat oplevert?

traplopen.jpg

Problemen met lopen, fietsen of staan na hersenletsel


"Het maakt niet uit hoe oud je bent en hoe lang het geleden is dat je niet-aangeboren hersenletsel hebt opgelopen. Als je problemen hebt bij het dagelijks functioneren of als je problemen hebt met lopen, fietsen of staan. Kortom, als je je zelfstandigheid of mobiliteit nog wilt verbeteren, dan kan neurogym uitkomst bieden.", aldus Tianda Walters, fysiotherapeut bij InteraktContour." Eén van haar cliënten uit Hardenberg vertelt: "Zo ging ik na veel revalideren in een revalidatiecentrum vol goede moed weer thuis wonen. Dit ging een paar maanden goed tot ik opeens de trap niet meer op kon komen zonder buiten adem te zijn. Het was zelfs zo erg dat ik een half uur boven moest blijven om überhaupt weer veilig naar beneden te kunnen."

 

"Ik vergrootte mijn conditie, verbeterde mijn balans en oefende het op en afstappen van de fiets. Ik kan nu zo vaak de trap op als ik wil en fiets een eind af in mijn dorp."

neurogym 2.jpg

Neurogym bij InteraktContour


"Ook merkte ik dat fietsen niet mogelijk was, omdat ik mijn evenwicht niet kon bewaren bij het op en afstappen. Hierdoor werd het gevaarlijk om alleen een tochtje te maken. Bij de neurogymgroep van InteraktContour hebben ze me getest en bleek dat de kracht in mijn benen erg verzwakt was. Ook het vertrouwen in mijn aangedane zijde was er niet. Ik ben aan de slag gegaan, heb krachttraining gedaan, ze hebben me uitgedaagd oefeningen te doen die ik in eerste instantie niet zag zitten. Vooral het lopen van een balansparcours zonder mijn stok was een grote overwinning. Ik vergrootte mijn conditie, verbeterde mijn balans en oefende het op en afstappen van de fiets. Ik kan nu zo vaak de trap op als ik wil en fiets een eind af in mijn dorp. Wel moet ik blijven trainen om dit niveau te behouden, maar alles gaat wel een stukje makkelijker."

Meer lezen over neurogym?

Dit vind je misschien ook interessant?

 

Wil je ontdekken of neurogym iets voor jou is?

InteraktContour biedt samen met nog 11 zorgorganisaties in Nederland Hersenz Behandeling. Alle zorgorganisaties zijn gespecialiseerd in het begeleiden en behandelen van mensen met hersenletsel. De opzet van de behandeling is overal in Nederland hetzelfde. Met de behandeling van Hersenz leren getroffenen en naasten omgaan met de ingrijpende veranderingen in hun leven. Op de website van Hersenz kun je je postcode invoeren en ontdekken welke organisatie bij jou in de buurt zit. Woon je in Gelderland, Overijssel, Flevoland of Utrecht dan kun je terecht bij InteraktContour.  Aarzel niet om contact op te nemen en je mogelijkheden en doelen te bespreken.

Ik wil contact met InteraktContour

Meer over:

Behandeling Bewegen

Reageren

Meer relevante artikelen

Stel hier je vraag