Ga naar content
Open de hoofdnavigatie

Leven met mijn hersenschudding

In haar boek: 'Leven met mijn hersenschudding' vertelt Rianne hoe ze zich focus op een nieuwe uitdaging, omgaan met de dagelijkse gevolgen van een hersenschudding in plaats van elke dag voetbal. De sport die ze zo graag beoefent. Een hartverscheurend verhaal over beproevingen en overwinningen. Rianne: “Ik heb een hersenschudding gehad en ik had nooit gedacht dat ik in staat zou zijn om een boek te kunnen schrijven of om mijn ervaringen met de wereld te delen. Ik hoop dat mijn boek voor een beter bewustzijn zorgt over hersenschuddingen zodat andere sporters niet hoeven te doorstaan wat ik heb moeten doorstaan”.

"Een hartverscheurend verhaal over beproevingen en overwinningen dat je raakt wanneer je Rianne vergezelt op haar bijzondere reis"

Rianne schorel.jpg

Aandacht voor hersenschuddingen in de sport


Rianne wil onder meer door middel van dit boek meer bewustwording creëren voor hersenschuddingen in de sport. Mooi was het daarom ook dat de presentatie van haar boek plaatsvond bij de KNVB. Het boek benadrukt Rianne's passie voor voetbal en haar strijd tegen haar hersenschudding en whiplash. Het was voor Rianne niet gemakkelijk om haar weg te vinden in de grote voetbalwereld. Ze had nodige offers gemaakt. Samen met haar zus Nanja had ze maar één doel: profvoetballer zijn in het Nederlands vrouwenelftal. Ze vertrekt op 16-jarige leeftijd naar Amerika en boekt internationaal succes. Dan slaat het noodlot toe. Hoe goed getraind en voorbereid ze ook was, dit had ze niet zien aankomen. Rianne focust zich vervolgens op een nieuwe uitdaging: omgaan met de dagelijkse gevolgen van een hersenschudding.

Bestellen

Leven met mijn hersenschudding is onder meer te bestellen via BOL.com

Relevante links

 

Recensies

"Een hartverscheurend verhaal over beproevingen en overwinningen dat je raakt wanneer je Rianne vergezelt op haar bijzondere reis.' Eric Hipple, dienstverlener bij het After the impact programma van het Eisenhower centrum, NFL-liaison, NFL-alumnus. "Ik had het geluk om deel uit te mogen maken van Riannes herstel en het lezen van haar verhaal heeft me tot tranen toe geroerd. Een geweldige documentatie van haar prachtige verhaal.' Dr. Kutcher, nationaal directeur van The Sports Neurology Clinic, directeur van het hersenschudding programma van de National Basketball Association, team neuroloog voor de ski- en snowboardvereniging in de Verenigde Staten. "Een emotioneel verhaal van een moedige voetbalster.'

Relevante links

Gevolgen hersenschudding of licht traumatisch hersenletsel

Een hersenschudding (commotio cerebri) of licht traumatisch hersenletsel, zoals het ook wel heet, is het gevolg van een klap of stoot tegen het hoofd, waarbij de hersenen tijdelijk niet goed functioneren. De hersenen lopen zelf in de meeste gevallen geen(langdurige) beschadiging op. De eerste periode na het ongeval kun je vervelende gevolgen ervaren. Dit is vaak tijdelijk. Veel voorkomende symptomen na een hersenschudding zijn hoofdpijn, duizeligheid, vermoeidheid, traag denken, problemen met concentreren en onthouden. De klachten duren een paar dagen of weken en gaan vanzelf over. De gevolgen van een hersenschudding zijn vaak niet zichtbaar. Daarom is het soms moeilijk voor anderen om te begrijpen waar u last van heeft. Blijf je met vage klachten rondlopen neem dan contact op met een arts.

Relevante links

Blijvende gevolgen van een zware hersenschudding?

InteraktContour helpt je graag verder om om te gaan met alle veranderingen in je leven, grip te krijgen op je energie, fitter en sterker te worden en je hoofd meer op orde te krijgen. Ook de naasten zijn hierbij betrokken. Zij hebben immers ineens een andere partner, ouder of kind gekregen. Interesse? Neem vrijblijvend contact op met InteraktContour, werkzaam in Midden- en Oost Nederland. Woon je elders? Neem contact op via Hersenz. Hier kun je je postcode invoeren en zien welke organisatie, gespecialiseerd in hersenletsel, bij jou in de buurt zit.

Ik wil contact met InteraktContour

Meer over:

Boeken & Films Gevolgen NAH

Reageren

Meer relevante artikelen

Stel hier je vraag