Ga naar content
Open de hoofdnavigatie

Verder met hersenletsel

Hersenz biedt behandeling aan mensen met niet-aangeboren hersenletsel die willen leren omgaan met de vaak ingrijpende gevolgen van hun letsel. Deze weg die veel mensen volgen na hun hersenletsel is visueel weergegeven: van het ziekenhuis naar de revalidatie en dan weer naar huis. Eenmaal thuis kunnen de behandelaren je verder helpen op je pad.

De weg na hersenletsel, van ziekenhuis tot revalidatie en naar huis.

De weg na hersenletsel, van ziekenhuis tot revalidatie en naar huis.


Als je hersenletsel oploopt, kom je vaak eerst in het ziekenhuis terecht. Dat is de acute fase. Als je stabiel bent, begint de herstelfase. Tijdens de revalidatietijd wordt gewerkt aan maximaal herstel van functies. Als je weer thuis bent, zijn de gevolgen van het hersenletsel in het dagelijks leven pas echt zichtbaar. ‘Dan begint het pas’, zeggen de meeste mensen met hersenletsel er zelf over. Ze moeten leren omgaan met de beperkingen die voortkomen uit het letsel. De behandelingen van Hersenz richten zich op deze chronische fase.

De plaat Verder met Hersenletsel is hier te downloaden.

Hersenz Behandeling
Hersenz biedt behandelingen aan waarbij je leert omgaan met de gevolgen van hersenletsel, zoals motorische beperkingen, vermoeidheid, concentratieproblemen en psychische problemen. Er is ook aandacht voor verliesverwerking. Tijdens de intake bespreekt de professional met je waar je behoefte aan hebt en aan welke doelen je wilt werken. De behandeling is op maat, aangepast aan je wensen en persoonlijke mogelijkheden. Er zijn groepsbehandelingen, er is een bewegingsprogramma en er komt altijd een behandelaar bij je thuis.

Persoonlijke doelen
Bij Hersenz werk je aan dingen die voor jou belangrijk zijn. Zoals:

  • Ik kan omgaan met onverwachte situaties
  • Ik schiet niet meer zo snel uit mijn slof
  • Ik denk eerst na voordat ik doe
  • Ik heb een programma met goede afwisseling tussen activiteiten en rust
  • Ik kan zonder hulp de trappen op
  • Ik kan naar het winkelcentrum lopen
  • Ik ben minder bang om te vallen
  • Ik kan vertellen hoe mijn dag was met behulp van de iPad
  • Mijn man en kinderen begrijpen wat er met mij aan de hand is
  • We hebben de taken thuis goed verdeeld

Hersenletsel heb je niet alleen
Hersenletsel krijg je nooit alleen. Ook voor de partner of kinderen verandert er veel. Ze hebben opeens te maken met een partner of ouder die door het hersenletsel minder kan of veranderd is. Hersenz betrekt daarom ook de naasten bij de behandeling. Er is altijd een behandelaar die ook bij je thuis komt en gesprekken kan voeren met het hele gezin. Behandeling voor partners bij Hersenz.

Behandeling dichtbij huis door ervaren professionals
Hersenz behandeling is mogelijk door heel Nederland, behalve in Zeeland. InteraktContour is één van de twaalf zorgorganisaties en biedt behandeling aan in Gelderland, Overijssel , Utrecht en Flevoland. Vind een locatie bij jou in de buurt. De behandelaren, (neuro)psychologen, cognitieve behandelaren en afasie-behandelaren zijn allemaal gespecialiseerd in niet-aangeboren hersenletsel. Elk team heeft een hoofbehandelaar, dat is altijd een GZ- of neuropsycholoog.

Lees hier alles over de unieke behandeling van Hersenz voor mensen met niet aangeboren hersenletsel.

Hersenletsel? Doe de test!

Hersenletsel? Doe de test!


Wil je weten of de behandeling van Hersenz je verder kan helpen? Wil je leren omgaan met de gevolgen van je hersenletsel? Doe de test.

DE TEST

Meer weten over wat Hersenz voor jou kan betekenen?

InteraktContour biedt samen met nog 11 zorgorganisaties in Nederland Hersenz Behandeling. Alle zorgorganisaties zijn gespecialiseerd in het begeleiden en behandelen van mensen met hersenletsel. De opzet van de behandeling is overal in Nederland hetzelfde. Met de behandeling van Hersenz leren getroffenen en naasten omgaan met de ingrijpende veranderingen in hun leven. Op de site van Hersenz kun je je postcode invoeren welke organisatie Hersenz behandeling biedt bij jou in de buurt. Woon je in Gelderland, Overijssel, Flevoland of Utrecht dan kun je terecht bij InteraktContour. Aarzel niet om contact op te nemen en je mogelijkheden en doelen te bespreken.

Ik wil contact met InteraktContour

Meer over:

Behandeling Gevolgen van CVA Gevolgen NAH Rouw en verlies Zorgprofessionals

Reageren

Meer relevante artikelen

Stel hier je vraag