Ga naar content
Open de hoofdnavigatie

Kookboek recept: Vegetarische salade met pasta

Een heerlijke vegetarische salade met pasta met verse groenten. Ideaal om samen te maken én van te genieten.

Aantal personen: 4 - Bereidingstijd: 45 minuten

Benodigd kookgerei

  • Eetlepel
  • Pan met deksel
  • Snijplank
  • Vergiet
  • Keukenmes
  • Schilmesje
  • Grote kom
  • Opscheplepel
  • Blikopener
  • Weegschaal

Benodigde ingrediënten

  • Pasta ongekookt  -  200 gram
  • Rode paprika  -  1
  • Maiskorrels uit blik  -  50 gram
  • Komkommer  -  ½
  • Augurk  -  ½
  • Venkel  -  ½
  • Appel  -  ½
  • Rode ui  -  ½
  • Mayonaise  -  5 eetlepels
  • Olijfolie  -  3 eetlepels
  • Zout en peper  -  naar smaak

Pasta koken

  1. Vul een pan met water en zet op het vuur
  2. Breng het water aan de kook
  3. Doe de pasta erbij
  4. Kook de pasta volgens de aanwijzing op de verpakking
  5. Giet de pasta af wanneer deze klaar is
  6. Spoel de pasta af met koud water

Groenten en fruit snijden

  1. Was de komkommer
  2. Snijd de komkommer, augurk en venkel in kleine blokjes
  3. Was de paprika en verwijder de zaadlijsten
  4. Snijd de paprika in kleine blokjes
  5. Schil de appel en verwijder het klokhuis
  6. Snijd de appel in stukjes
  7. Maak de rode ui schoon en snijd fijn

 

Pastasalade opmaken en serveren

  1. Doe de pasta met de maïs in een vergiet en laat uitlekken
  2. Doe de pasta in een grote kom
  3. Voeg alle groenten en de appel erbij
  4. Voeg 5 eetlepels mayonaise toe
  5. Schep alles goed door elkaar
  6. Breng eventueel op smaak met zout en/of peper
  7. Controleer of het fornuis uit is

 

Tip
Voeg eens stukjes koude kipdijfilet, tonijn uit blik of stukjes vegetarische vleesvervanger toe.

Meer van zulke recepten maken? Bestel dan ons kookboek!

Meer recepten en tips voor mensen met hersenletsel vind je in ons kookboek. Download het kookboek gratis of bestel een hardcopy.

Bestel het kookboek

Meer over:

Koken

Reageren

Meer relevante artikelen

Stel hier je vraag