Ga naar content
Open de hoofdnavigatie

Kookboek recept: Roseval aardappelen uit de oven

Roseval aardappelen uit de oven passen bijna bij alles. Makkelijk om te combineren met vlees of vis en groenten. Ideaal om samen te maken én van te genieten.

Categorie: bijgerecht
Aantal personen: 4 - Bereidingstijd: 55 minuten

Benodigd kookgerei

  • Theelepel
  • Eetlepel
  • Ovenschaal
  • Snijplank
  • Vergiet
  • Schilmesje
  • Weegschaal
  • Ovenwanten

Benodigde ingrediënten

  • Olijfolie  -  3 eetlepels
  • Roseval aardappelen  -  800 gram
  • Knoflook  -  1 teentje
  • Rozemarijn  -  1 eetlepel
  • Zout en peper  -  naar smaak

Voorbereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden     
  2. Snijd de aardappelen in partjes
  3. Was de aardappelpartjes
  4. Doe er voldoende water bij zodat de aardappelpartjes onder water staan

 

Aardappelen koken

  1. Breng de aardappelen aan de kook
  2. Laat vervolgens 10 minuten koken op laag vuur
  3. Giet de aardappelpartjes af in het vergiet
  4. Doe de aardappelpartjes in een ovenschaal
  5. Giet 3 eetlepels olijfolie over de aardappelpartjes

 

Smaken toevoegen

  1. Maak de knoflookteentjes schoon en snijd fijn
  2. Verdeel de fijngesneden knoflook over de aardappelpartjes
  3. Strooi 1 eetlepel rozemarijn over de aardappelpartjes
  4. Breng eventueel op smaak met zout en/of peper
  5. Roer de aardappelpartjes met alle ingrediënten door elkaar

 

In de oven

  1. Plaats de ovenschaal in de oven
  2. Bak de aardappelen 30 minuten
  3. Neem de ovenschaal met de ovenwanten uit de oven
  4. Controleer of het fornuis en de oven uit zijn

Meer van zulke recepten maken? Bestel dan ons kookboek!

Meer recepten en tips voor mensen met hersenletsel vind je in ons kookboek. Download het kookboek gratis of bestel een hardcopy.

Bestel het kookboek

Meer over:

Koken

Reageren

Meer relevante artikelen

Stel hier je vraag