Kookboek recept: Roseval aardappelen uit de oven
Roseval aardappelen uit de oven passen bijna bij alles. Makkelijk om te combineren met vlees of vis en groenten. Ideaal om samen te maken én van te genieten.
Categorie: bijgerecht
Aantal personen: 4 - Bereidingstijd: 55 minuten
Benodigd kookgerei
- Theelepel
- Eetlepel
- Ovenschaal
- Snijplank
- Vergiet
- Schilmesje
- Weegschaal
- Ovenwanten
Benodigde ingrediënten
- Olijfolie - 3 eetlepels
- Roseval aardappelen - 800 gram
- Knoflook - 1 teentje
- Rozemarijn - 1 eetlepel
- Zout en peper - naar smaak
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Snijd de aardappelen in partjes
- Was de aardappelpartjes
- Doe er voldoende water bij zodat de aardappelpartjes onder water staan
Aardappelen koken
- Breng de aardappelen aan de kook
- Laat vervolgens 10 minuten koken op laag vuur
- Giet de aardappelpartjes af in het vergiet
- Doe de aardappelpartjes in een ovenschaal
- Giet 3 eetlepels olijfolie over de aardappelpartjes
Smaken toevoegen
- Maak de knoflookteentjes schoon en snijd fijn
- Verdeel de fijngesneden knoflook over de aardappelpartjes
- Strooi 1 eetlepel rozemarijn over de aardappelpartjes
- Breng eventueel op smaak met zout en/of peper
- Roer de aardappelpartjes met alle ingrediënten door elkaar
In de oven
- Plaats de ovenschaal in de oven
- Bak de aardappelen 30 minuten
- Neem de ovenschaal met de ovenwanten uit de oven
- Controleer of het fornuis en de oven uit zijn
Meer van zulke recepten maken? Bestel dan ons kookboek!
Meer recepten en tips voor mensen met hersenletsel vind je in ons kookboek. Download het kookboek gratis of bestel een hardcopy.
Reageren