Kookboek recept: Minestronesoep
Een heerlijke Italiaanse wintersoep gemaakt van verse groenten. Ideaal om samen te maken én van te genieten.
Aantal personen: 4 - Bereidingstijd: 50 minuten
Benodigd kookgerei
- Snijplank
- Keukenmes
- Pan met deksel
- Pollepel
- Soeplepel
- Eetlepel
- Weegschaal
- Maatbeker
Benodigde ingrediënten
- Olijfolie - 3 eetlepels
- Worteltje - 2
- Uien - 2
- Prei - 2
- Aardappelen - 4
- Spinazie - 100 gram
- Gekookte witte bonen - 250 g (blik of pot)
- Groentebouillonblokjes - 2
- Knoflook - 1 teentje
- Basilicum vers gehakt - 1 eetlepel
- Peterselie vers gehakt - 1 eetlepel
- Spekreepjes - 50 gram
- Macaroni - 100 gram
- Tomaten - 4
- Water - 1,5 liter
- Zout en peper - naar smaak
Groenten voorbereiden
- Pel de uien en snijd ze in blokjes
- Pel de knoflook en snijd in kleine stukjes
- Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes
- Was de worteltjes en snijd ze in plakjes
- Maak de prei schoon, spoel het zand eruit
- Snijd de prei in ringen
- Was en snijd de spinazie grof
- Was de tomaten, verwijder het kroontje en snijd ze in partjes
Groenten fruiten
- Verwarm de olijfolie in een grote pan
- Fruit de ui, prei, wortel en aardappelen een paar minuten in de grote pan
- Voeg 1,5 liter water, de witte bonen en de bouillonblokjes toe
- Breng de soep aan de kook en laat 25 minuten op laag vuur sudderen
Soep maken
- Meng de knoflook met de basilicum, de peterselie en de spekjes
- Voeg dit na 10 minuten toe
- Voeg dan ook direct de macaroni, de spinazie en de tomaten toe
- Laat de soep 15 minuten zacht koken
- Breng de soep eventueel nog op smaak met zout en/of peper
- Controleer of het fornuis uit is
Tip: Serveer geraspte kaas bij de soep
Meer van zulke recepten maken? Bestel dan ons kookboek!
Meer recepten en tips voor mensen met hersenletsel vind je in ons kookboek. Download het kookboek gratis of bestel een hardcopy.
Reageren