Recept Japanse omelet
Een heerlijke variatie met ei voor de lunch: de Japanse omelet!
4 personen
Bereidingstijd: 40 minuten
Benodigd kookgerei
- Spatel
- Eetlepel
- Pan met deksel (voor de rest)
- 2 Koekenpannen
- Snijplank
- Zeef
- Keukenmes
- Weegschaal
- Bord
- Kom
- Garde
Benodigde ingrediënten
- Rijst - 100 g
- Eieren - 4 stuks
- Olie - 3 eetlepels
- Doperwten (diepvries) - 140 g
- Rundergehakt - 100 g
- Ui - 1 stuks
- Sojasaus - 2 eetlepels
- Tomatenketchup - 2 eetlepels
- Peper naar smaak
Voorbereiding
- Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking en giet af in de zeef
- Schil de ui
- Snijd de ui in kleine blokjes
- Tik de eieren kapot op de rand van de kom
- Klop de eieren met de garde los
Voorbereiding vulling
- Doe een eetlepel olie in de koekenpan
- Verwarm de olie op matig vuur
- Doe het gehakt in de pan en bak het rul
- Voeg de ui toe en bak het mee
- Voeg de sojasus en de ketchup toe
- Voeg de doperwten toe
- Laat 5 minuten op laag vuur bakken
- Voeg de uitgelekte rijst toe en men alles
- Breng eventueel nog op smaak met peper
- Zet de pan op het aanrecht
Omelet bakken en vullen
- Doe een halve eetlepel olie in de koekenpan
- Als de olie begint te dampen 1/4 deel van de eieren toevoegen
- Bak de omelet op matig vuur
- Keer de omelet als hij droog is en bak 1 minuut
- Herhaal stap 1 t/m 4 nog 3 keer
- Leg 1/4 deel van de vulling op 1 omelet en klap de omelet dubbel
- Herhaal stap 6 nog 3 keer
- Leg de omeletten op een bord en geef er eventueel nog ketchup bij
- Controleer of het fornuis uit is
Enthousiast geworden en meer recepten maken? Download dan ons kookboek!
Meer recepten en tips voor mensen met hersenletsel vind je ons online kookboek. Deze is gratis te downloaden. Veel kookplezier!
Reageren