Ga naar content
Open de hoofdnavigatie

Recept Japanse omelet

Een heerlijke variatie met ei voor de lunch: de Japanse omelet!

4 personen

Bereidingstijd: 40 minuten

Benodigd kookgerei

  • Spatel
  • Eetlepel
  • Pan met deksel (voor de rest)
  • 2 Koekenpannen
  • Snijplank
  • Zeef
  • Keukenmes
  • Weegschaal
  • Bord
  • Kom
  • Garde

Benodigde ingrediënten

  • Rijst - 100 g
  • Eieren - 4 stuks
  • Olie - 3 eetlepels
  • Doperwten (diepvries) - 140 g
  • Rundergehakt - 100 g
  • Ui - 1 stuks
  • Sojasaus - 2 eetlepels
  • Tomatenketchup - 2 eetlepels
  • Peper naar smaak

Voorbereiding

  1. Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking en giet af in de zeef
  2. Schil de ui
  3. Snijd de ui in kleine blokjes
  4. Tik de eieren kapot op de rand van de kom
  5. Klop de eieren met de garde los

 

Voorbereiding vulling

  1. Doe een eetlepel olie in de koekenpan
  2. Verwarm de olie op matig vuur
  3. Doe het gehakt in de pan en bak het rul
  4. Voeg de ui toe en bak het mee
  5. Voeg de sojasus en de ketchup toe
  6. Voeg de doperwten toe
  7. Laat 5 minuten op laag vuur bakken
  8. Voeg de uitgelekte rijst toe en men alles
  9. Breng eventueel nog op smaak met peper
  10. Zet de pan op het aanrecht

 

Omelet bakken en vullen

  1. Doe een halve eetlepel olie in de koekenpan
  2. Als de olie begint te dampen 1/4 deel van de eieren toevoegen
  3. Bak de omelet op matig vuur
  4. Keer de omelet als hij droog is en bak 1 minuut
  5. Herhaal stap 1 t/m 4 nog 3 keer
  6. Leg 1/4 deel van de vulling op 1 omelet en klap de omelet dubbel
  7. Herhaal stap 6 nog 3 keer
  8. Leg de omeletten op een bord en geef er eventueel nog ketchup bij
  9. Controleer of het fornuis uit is

Enthousiast geworden en meer recepten maken? Download dan ons kookboek!

Meer recepten en tips voor mensen met hersenletsel vind je ons online kookboek. Deze is gratis te downloaden. Veel kookplezier!

Download ons kookboek

Meer over:

Koken

Reageren

Meer relevante artikelen

Stel hier je vraag