Ga naar content
Open de hoofdnavigatie

Oogwenk; boek over gevolgen hersenstaminfarct

Op een zonnige zondagmorgen in februari 2008 verandert het leven van de succesvolle expat Paul Trossèl (1971) en zijn zwangere vrouw Arianne (1972) volledig. Terwijl zij staat te douchen en hun zoontje televisie kijkt, krijgt hij op de bank een hersenstaminfarct. Hij ontwaakt weken later als gevangene van zijn eigen lichaam. Zijn geest is nog vlijmscherp, maar zijn lijf volledig verlamd. Zelfs praten gaat niet meer. Van hun onbezorgde bestaan is in één klap niets meer over. Ineens kan de vader van een jong gezin alleen nog maar met zijn ogen knipperen.

Relevante links

oogwenk.jpg

Indringend boek over leven met een locked-in syndroom


Samen met journaliste Laura van der Burgt en met hulp van zijn vrienden en familie schreef hij zijn levensverhaal in Oogwenk. Ze communiceerden letter voor letter met behulp van een letterkaart. Paul knipperde met zijn ogen om de juiste letter aan te duiden. Daarnaast bediende hij een computer met behulp van een sensor op zijn voorhoofd. Oogwenk is een zoektocht naar antwoorden op levensvragen zoals: hoe lang houd je hoop, is een verlamde vader beter voor een kind dan geen vader, kent vriendschap grenzen en wat maakt het leven nu eigenlijk de moeite waard? ‘Het leven is wat je er zelf van maakt’, aldus Paul.

Oogwenk is een confronterend, ontroerend en bij vlagen hilarisch boek over liefde, vriendschap en verrotte pech.

Bestellen

Het boek Oogwenk kost € 19,95 en is hier te bestellen.

Meer weten?

Check: Oogwenkhetboek

Hart van Nederland maakte er in september 2017 onderstaand filmpje over.

 

Stichting Unlocked

Stichting Unlocked richt zich erop om personen met Locked in syndroom in Nederland betere begeleiding aan te bieden, door meer onderzoek naar werkende therapieën te kunnen financieren om hun kwaliteit van leven te verbeteren. Dit doen ze onder meer door mensen met het Locked in syndroom en betrokkenen met elkaar te verbinden, informatie met elkaar uit te wisselen en fondsen te werven om meer onderzoek mogelijk te maken naar effectieve therapieën. Voor meer informatie: stichtingunlocked.nl.

Meer over:

Gevolgen van CVA Mantelzorg Liefde & relaties Boeken & Films Gevolgen NAH Ouders met NAH

Reageren

Meer relevante artikelen

Stel hier je vraag