Omgaan met niet aangeboren hersenletsel
Als je hersenletsel oploopt als gevolg van een beroerte (hersenbloeding of herseninfarct), een trauma of hersenoperatie, kom je vaak eerst in het ziekenhuis terecht. Dat is de acute fase. Als je stabiel bent, begint de herstelfase. Tijdens de revalidatietijd werk je maximaal aan het herstel van functies, zoals weer kunnen lopen of beter kunnen praten. Als je weer thuis bent, zijn de gevolgen van het hersenletsel in het dagelijks leven pas echt zichtbaar. ‘Dan begint het pas’, zeggen de meeste mensen met hersenletsel er zelf over. Ze moeten leren omgaan met de beperkingen die voortkomen uit het letsel. De behandelingen van Hersenz richten zich op deze chronische fase.
Albert Sieljes"Wat ik anderen in mijn situatie wil meegeven? Zoek hulp! Er is zoveel goede hulp in Nederland. Blijf niet alleen aanmodderen. Zoek hulp. Het brengt zoveel moois!"

Hersenletsel heb je niet alleen.
Erna Sieljes, vrouw van Albert vertelt: "Toen Albert thuiskwam uit het ziekenhuis had ik eigenlijk een heel andere man! Hij kon geen zinnen meer maken, hij had een kort lontje, hij was opstandig." Hersenletsel raakt ook je naasten. Samen met zijn vrouw werkte Albert actief aan zijn verdere herstel. Om verder te kunnen is het belangrijk om eerst je verdriet om alles wat je verloren bent een plek te geven. In de behandeling is daar ruimte voor. Door individuele gesprekken thuis en door verschillende modules die je in een groep volgt, kun je vervolgens energie opbouwen, beter leren plannen en organiseren en beter omgaan met je emoties. Je werkt aan jouw persoonlijke doelen. InteraktContour biedt Hersenz behandeling in midden- en oost Nederland. Onderstaande video geeft een beeld van de weg van het ziekenhuis, naar de revalidatie en weer naar huis. Wat kom je tegen? En hoe ga je ermee om? Behandeling van Hersenz biedt mogelijkheden. Wat je er aan hebt? Kijk zelf maar!

Omgaan met de gevolgen van hersenletsel
Hersenz biedt behandelingen aan waarbij je leert omgaan met de gevolgen van hersenletsel, zoals motorische beperkingen, vermoeidheid, concentratieproblemen en psychische problemen. Er is ook aandacht voor verliesverwerking. Dit geldt niet alleen voor de getroffene, maar ook voor de naasten. De behandeling is op maat, aangepast aan je wensen en persoonlijke mogelijkheden. Er zijn groepsbehandelingen, er is een bewegingsprogramma en er komt altijd een behandelaar bij je thuis. Meer weten? Lees: Verder met hersenletsel.
Misschien vind je dit ook interessant?
Behandeling niet aangeboren hersenletsel
Hersenz behandeling is mogelijk door heel Nederland, behalve in Zeeland. InteraktContour is één van de twaalf zorgorganisaties en biedt behandeling aan in Gelderland, Overijssel , Utrecht en Flevoland. Vind een locatie bij jou in de buurt. De behandelaren, (neuro)psychologen, cognitieve behandelaren en afasie-behandelaren zijn allemaal gespecialiseerd in niet-aangeboren hersenletsel. Elk team heeft een hoofbehandelaar, dat is altijd een GZ- of neuropsycholoog.
Reageren