Maandelijks recept: Zachte speculaas
Heb jij al iets lekkers gemaakt voor Sinterklaasavond? Met dit recept voor zachte speculaas wordt het extra gezellig. Voor jezelf of als traktatie voor een dierbare.
Categorie: Gebak
Aantal personen: 4 - Bereidingstijd: 50-60 minuten
Benodigd kookgerei
- Kom
- 2 messen
- Weegschaal
- Bakpapier
- Deegrol
- Theelepel
- Mixer (eventueel)
- Bakpapier
- Bakplaat
Benodigde ingrediënten
- Bruine basterdsuiker - 300 gram
- Roomboter - 250 gram
- Bloem - 500 gram
- Ei - 1
- Zout - 1 theelepel
- Koek- en speculaaskruiden - 11 gram
- Bakpoeder - 4 gram
- Zet de oven aan op 175 graden
Deeg maken
- Doe alle benodigde ingrediënten in de kom
- Snijd met de 2 messen de boter in kleine blokjes door de andere ingrediënten
- Kneed met een koele hand alles tot een deeg, dit kan ook eventueel met een mixer met deeghaken
Deeg uitrollen op bakpapier
- Leg een vel bakpapier op het aanrecht
- Leg het deeg op het bakpapier
- Leg een vel bakpapier op het deeg
- Rol nu met de deegroller het deeg uit tot een plak van 1 cm dik
- Haal het bovenste vel bakpapier van het deeg
Speculaas bakken
- Leg het deeg met op het onderste vel bakpapier op de bakplaat
- Schuif de bakplaat in de oven
- Bak de speculaas in 20 minuten gaar, het deeg is dan nog zacht
- Laat de speculaas 10 minuten afkoelen en snijd het dan in blokjes of ruiten
- Controleer of de oven uit is
Meer van zulke recepten maken? Bestel dan ons kookboek!
Meer recepten en tips voor mensen met hersenletsel vind je in ons kookboek. Download het kookboek gratis of bestel een hardcopy.
Reageren