Ga naar content
Open de hoofdnavigatie

Maandelijks recept: tuinboontjes anders

Lekker groenten van het seizoen! Maak deze heerlijke 'andere' tuinboontjes eens, heel smakelijk met gebakken aardappeltjes.

Categorie: Bijgerecht

4 personen
Bereidingstijd: 45 ninuten

Benodigd kookgerei

  • Snijplank
  • Pan met deksel
  • Koekenpan
  • Keukenmes
  • Vergiet
  • Eetlepel
  • Pollepel
  • Maatbeker 
  • Weegschaal

Benodigde ingrediënten

  • Tuinbonen in de dop - 3 kg
  • Melk - 50 ml
  • Vloeibare bakboter - 1 eetlepel
  • Spekreepjes - 250 g
  • Ui - 1
  • Snoeptomaatjes - 250 g
  • Zout en peper - naar smaak

Voorbereiding:

  1. Dop de tuinbonen door de schil open te breken
  2. Was de tuinboontjes in het vergiet
  3. Doe de tuinboontjes in de pan
  4. Doe er een laagje water bij en de melk en kook de tuinboontjes in 10 minuten gaar

 

Afgieten en snijden:

  1. Giet de tuinboontjes af in het vergiet
  2. Pel de uien
  3. Snijd de uien doormidden en snijd van de beide helften halve ringen
  4. Was de snoeptomaatjes in het vergiet
  5. Snijd alle tomaatjes doomidden

 

Bakken:

  1. Doe de vloeibare bakboter in de koekenpan
  2. Verwarm de bakboter op hoog vuur
  3. Doe de halve uitenringen in de pan
  4. Bak de uitenringen 3 minuten
  5. Voeg de spekreepjes toe en bak ze mee
  6. Roer de spekjes en uien om en om
  7. Voeg de halve snoeptomaatjes toe
  8. Bak alles nog 3 minuten door
  9. Doe de tuinboontjes erbij en roer goed om
  10. Breng op smaak met zout en peper
  11. Controleer of het fornuis uit is 

 

Meer van zulke recepten maken? Bestel dan ons kookboek!

Meer recepten en tips voor mensen met hersenletsel vind je in ons kookboek. Download het kookboek gratis of bestel een hardcopy.

Bestel het kookboek

Meer over:

Koken

Reageren

Meer relevante artikelen

Stel hier je vraag