Maandelijks recept Stamppot Hawaï
Een zomers gerecht: stamppot Hawaï. Verrassend en makkelijk!
Categorie: Hoofdgerecht
Aantal personen: 4 - Bereidingstijd: 1 uur
Benodigd kookgerei
- Theelepel
- Eetlepel
- Pan met deksel
- Wok of koekenpan
- Snijplank
- Vergiet
- Keukenmes
- Pureestamper
- Pollepel
- Maatbeker
- Weegschaal
Benodigde ingrediënten
- Aardappelen - 1 kg
- Melk - 50 ml
- Olie - 1 el
- Roomboter - 25 g
- Kerrie - 1 tl
- Zout en peper - naar smaak
- Spitskool - 1 stuks
- Ananasstukjtes - 1 blikje á 230 g
- Hamreepjes - 300 g
Voorbereiding:
- Schil en snijd de aardappelen in stukken
- Was de aardappelen
- Doe de aardappelen in een grote pan
- Doe er voldoende water bij zodat alles onder water staat
- Snijd de spitskool in reepjes
Aardappelen koken en stampen:
- Zet de pan op het vuur
- Breng de aardappelen aan de kook
- Kook de aardappelen in ongeveer 20 minuten gaar op laag vuur
- Giet daarna de aardappelen af in het vergiet
- Doe de aardappelen terug in de pan
- Stamp de aardappelen met de pureestamper fijn
- Doe de roomboter bij de gestampte aardappelen
- Doe de melk bij de gestampte aardappelen
- Stamp alles tot een stevige puree
Spitskool bakken en bij de stamppot voegen:
- Verhit de olie in de wok
- Roerbak de spitskool 5 inuten in de olie
- Doe de kerrie erbij en roer goed om
- Doe de spitskool bij de gestampte aardappelen en roer dit goed door elkaar
- Giet het sap van de ananasblokjes af
- Roer de ananas en de ham door de stamppot
- Breng de stamppot op smaak met zout en peper
- Controleer of het fornuis uit is
Meer van zulke recepten maken? Bestel dan ons kookboek!
Meer recepten en tips voor mensen met hersenletsel vind je in ons kookboek. Download het kookboek gratis of bestel een hardcopy.
Reageren