Ga naar content
Open de hoofdnavigatie

Maandelijks recept halloumi in bladerdeeg

Vanavond eens lekker vegetarisch? Combineer de halloumi in bladerdeeg met knapperige roerbakgroenten (dit recept is ook hier te vinden), een echte aanrader!

Categorie: Bijgerechten

Aantal personen: 4 - Bereidingstijd 40 minuten

Benodigd kookgerei

  • Bakpapier
  • Kommetje
  • Vork
  • Boterkwastje
  • Snijplank
  • Keukenmes
  • Ovenwanten
  • Bakplaat

Benodigde ingrediënten

  • Halloumi - 2 pakjes
  • Bladerdeeg - 8 plakjes
  • Ei - 1

Voorbereiding

  1. Zet de oven aan op 200 graden
  2. Leg bakpapier op de bakplaat
  3. Leg alle bladerdeegplakjes los van elkaar op het aanrecht om te ontdooien
  4. Maak de pakjes halloumi open en laat het vocht weglopen
  5. Snijd beide blokken halloumi in de lengte doormidden

 

Bladerdeegpakketjes maken

  1. Haal het plasticfolie van 2 plakjes bladerdeeg
  2. Leg 1 plak halloumi op 1 plak bladerdeeg
  3. Rek het 2e plakje bladerdeeg een beetje uit en leg het over de halloumi
  4. Bestrijk het bladerdeeg om de halloumi met een natte boterkwast
  5. Druk nu met een vork de randen van het bladerdeeg op elkaar
  6. Leg het pakketje op de met bakpapier beklede bakplaat
  7. Herhaal stap 1 tot en met 6 nog 3 keer, nu liggen er 4 pakketjes op de bakplaat
  8. Breek een ei boven het kommetje
  9. Kluts met de vork het eigeel en eiwit door elkaar
  10. Bestrijk elk pakketje met het boterkwastje met ei

 

Afbakken

  1. Schuif de bakplaat in de oven
  2. Bak de bladerdeegpakketjes in 20 minuten gaar en goudbruin
  3. Controleer of de oven uit staat

Meer over:

Koken

Reageren

Meer relevante artikelen

Stel hier je vraag