Maandelijks recept halloumi in bladerdeeg
Vanavond eens lekker vegetarisch? Combineer de halloumi in bladerdeeg met knapperige roerbakgroenten (dit recept is ook hier te vinden), een echte aanrader!
Categorie: Bijgerechten
Aantal personen: 4 - Bereidingstijd 40 minuten
Benodigd kookgerei
- Bakpapier
- Kommetje
- Vork
- Boterkwastje
- Snijplank
- Keukenmes
- Ovenwanten
- Bakplaat
Benodigde ingrediënten
- Halloumi - 2 pakjes
- Bladerdeeg - 8 plakjes
- Ei - 1
Voorbereiding
- Zet de oven aan op 200 graden
- Leg bakpapier op de bakplaat
- Leg alle bladerdeegplakjes los van elkaar op het aanrecht om te ontdooien
- Maak de pakjes halloumi open en laat het vocht weglopen
- Snijd beide blokken halloumi in de lengte doormidden
Bladerdeegpakketjes maken
- Haal het plasticfolie van 2 plakjes bladerdeeg
- Leg 1 plak halloumi op 1 plak bladerdeeg
- Rek het 2e plakje bladerdeeg een beetje uit en leg het over de halloumi
- Bestrijk het bladerdeeg om de halloumi met een natte boterkwast
- Druk nu met een vork de randen van het bladerdeeg op elkaar
- Leg het pakketje op de met bakpapier beklede bakplaat
- Herhaal stap 1 tot en met 6 nog 3 keer, nu liggen er 4 pakketjes op de bakplaat
- Breek een ei boven het kommetje
- Kluts met de vork het eigeel en eiwit door elkaar
- Bestrijk elk pakketje met het boterkwastje met ei
Afbakken
- Schuif de bakplaat in de oven
- Bak de bladerdeegpakketjes in 20 minuten gaar en goudbruin
- Controleer of de oven uit staat
Reageren