Kookboek: ervaringen uit de praktijk
Koken zorgt voor saamhorigheid en ontspanning. Dat blijkt wel weer uit reacties die komen op het kookboek voor mensen met hersenletsel. Nieuwsgierig? Lees in dit artikel twee praktijkvoorbeelden waarin mensen samen met het kookboek aan de slag gaan!
Kookclub Stichting NAH Oost
Stichting NAH Oost is een stichting die bijeenkomsten en activiteiten organiseert voor mensen met NAH en hun naasten. Eén van die activiteiten is een kookgroep voor jongeren tot 35 jaar. Ellen van Assen, secretaris en coördinator activiteiten van Stichting NAH Oost: “Met deze kookgroep kunnen jongeren in een prikkelarme omgeving en volgens een vaste structuur lekker samen koken en eten.”
De kookclub gebruikt sinds kort recepten uit het kookboek. “Het zijn allemaal gezonde recepten. En ze worden stap voor stap uitgelegd. Dat is erg prettig! Het is handig dat het kookboek rechtop staat. Dan kun je makkelijk de instructies lezen. We gaan het boek zeker vaker gebruiken!”
Meer weten over de kookclub van Stichting NAH Oost of kosteloos deelnemen? Bekijk dan hier meer informatie.

Gezonde maaltijden op Meet & Greet voor professionals
Gezonde maaltijden op Meet & Greet voor professionals
Cliënten van InteraktContour uit Almere verzorgden heerlijke hapjes tijdens een Meet & Greet van professionals uit de CVA- en NAH keten. Er werd onder andere een heerlijke pompoensoep uit het kookboek voor mensen met hersenletsel geserveerd. “Het kookboek is overzichtelijk door de vele foto’s die er in staan en de stappen zijn duidelijk beschreven”, laat een van de cliënten weten tijdens het maken van de soep. Een ander vult aan: “Het kookboek is echt waardevol. Ik kook nu soms weer helemaal zelf.”
Benieuwd naar het kookboek voor mensen met hersenletsel?
Het kookboek is gratis te downloaden. Het fysieke boek is inmiddels uitverkocht. Uiteraard kun je zelf het digitale kookboek uitprinten.
Reageren