Ga naar content
Open de hoofdnavigatie

Zo gewoon mogelijk wonen met complexe zorgvraag

Bewoners die leven met de gevolgen van hersenletsel én met een psychische aandoening, zoals schizofrenie of een verslaving (dubbeldiagnose), hebben vaak een complexe zorgvraag.

Welkom bij Nieuw Bloemensteijn
Welkom bij Nieuw Bloemensteijn
Huiskamer 'blauwe groep'
Huiskamer 'blauwe groep'
Receptie
Receptie
Huiskamer 'rode groep'
Huiskamer 'rode groep'

Wonen met hersenletsel in Hattem (Gelderland)
Twintig volledig vernieuwde appartementen in een ruim gelegen, groene woonwijk met het centrum op fietsafstand. Nieuw Bloemensteijn is een gespecialiseerde woonlocatie van InteraktContour voor mensen met een dubbele diagnose: hersenletsel én een psychische aandoening. Cliënten wonen en leven hier in een prikkelarme, beschermde omgeving voor een korte of langere periode. Een gespecialiseerd zorgteam biedt - samen met bijvoorbeeld de GGZ en verslavingszorg - ondersteuning, zorg en begeleiding en er zijn activiteiten voor de daginvulling.

Wonen met hersenletsel en een psychische aandoening
Het merendeel van de bewoners van Nieuw Bloemensteijn heeft naast hersenletsel een psychische aandoening. Die komt voort uit het hersenletsel of was er al voor die tijd. De begeleiders ondersteunen de bewoners om hun dag structuur en invulling te geven. Dat zorgt ervoor dat ze zo gewoon mogelijk kunnen leven. Er zijn gezamenlijke momenten en activiteiten. Bewoners gaan er zelfstandig op uit voor een wandeling, fietstochtje of een boodschap. Ze houden zoveel als mogelijk zelf hun appartement op orde.

Ik ben heel ok op Nieuw Bloemensteijn

Ik ben heel ok op Nieuw Bloemensteijn


“Ik ben Tonnie en in woon nu ruim twee jaar op Nieuw Bloemensteijn. Sinds ik hier woon heb ik geen epileptische aanvallen meer gehad. Ik fiets graag. En ik schilder in de activiteitenschuur. Petra begeleidt mij. We praten over planten, muziek en ook over vroeger. Petra doet mijn geldzaken, dat weet ik zelf niet.”

Wonen bij InteraktContour met niet aangeboren hersenletsel

Heb je meer ondersteuning nodig? Dan kun je op één van de woonlocaties van InteraktContour terecht. Deze woonlocaties liggen meestal midden in een wijk of buurt, vlakbij allerlei voorzieningen waar je makkelijk naar toe kunt. In de gezamenlijke ruimtes ontmoet je andere mensen bij een kop thee of koffie of je eet er samen. Overdag zijn er mogelijkheden voor dagbesteding of werk en kun je deelnemen aan de gezamenlijke activiteiten. Op de woonlocaties is 24 uur per dag goede, professionele zorg aanwezig. Zorg is afgestemd op jouw wensen en mogelijkheden. We vinden het belangrijk dat je zo zelfstandig mogelijk woont. Daar werken we met elkaar aan. Bekijk dan hieronder waar je terecht kunt voor een woonplek of logeerplek.

Ik wil meer informatie over wonen bij InteraktContour

Meer over:

Gevolgen van CVA Wonen

Reageren

Meer relevante artikelen

Stel hier je vraag