Ga naar content
Open de hoofdnavigatie

Ziekelijk gelukkig; over omgaan met chronisch ziek zijn

Als je voor het eerst hoort dat je chronisch ziek bent, gaat er veel door je heen. Van ongeloof, woede en angst tot ontkenning; je bevindt je ineens in een achtbaan van emoties. Begrijpelijk, maar om verder te gaan met je leven is het uiteindelijk nodig dat je leert omgaan met de nieuwe realiteit. Acceptatie van de diagnose en loslaten van oude patronen en verwachtingen zijn daarbij cruciaal. Dit boek 'Ziekelijke Gelukkig; positief leven met een chronische ziekte' laat zien hoe je op een positieve manier kunt omgaan met alle reacties en gevoelens die het chronisch ziek zijn bij je los maken.

Positief leven met een chronische ziekte, zoals NAH

Positief leven met een chronische ziekte, zoals NAH


Hoe ziet een nieuwe start eruit? Wat zijn je mogelijkheden? Welke aanpassingen heb je nodig? Hoe ga je om met onbegrip van je omgeving? Hoe hanteer je het eeuwige gevecht tegen vermoeidheid? En wat geeft je weer energie? Een empathisch geschreven, praktisch boek met veel tips en ervaringsverhalen om succesvol te leren leven met een chronische ziekte. Janet Bouwmeester (1978) hoorde op haar 19de na een gevecht van twee jaar dat ze lupus heeft. Er volgde een fase van herstel, maar ook ontkenning en een jong leven dat overhoop lag. Toen ze na een flinke terugval in 2006 haar laatste hoop had gevestigd op herstel in een revalidatiecentrum, gaf die periode haar het inzicht dat ze beter met de ziekte kon leren leven dan zich ertegen te verzetten.

Bestellen?

Dat kan onder meer via Bol.com

Boeken en films over niet aangeboren hersenletsel

Boeken en films over niet aangeboren hersenletsel


De gevolgen van niet aangeboren hersenletsel door een, CVA (beroerte: hersenbloeding of herseninfarct), ziekte of ongeluk op het leven van de getroffenen zijn erg verschillend. Hoewel er overeenkomsten zijn, ervaart niet iedereen deze op dezelfde manier. Zo zijn de gevolgen van een cva links bijvoorbeeld heel anders dan de gevolgen van een cva rechts. Dit maakt het signaleren ingewikkeld. Het is fijn dat je hier meer over kunt lezen of bekijken. Hier zetten we een aantal suggesties voor je op een rijtje.

Dit vind je misschien ook interessant?

Meer over:

Boeken & Films

Reageren

Meer relevante artikelen

Stel hier je vraag