Ga naar content
Open de hoofdnavigatie

Wonen bij InteraktContour en werken aan je eigen doelen

Klaas Dam (53) kreeg op 16-jarige leeftijd een ernstig brommerongeluk en lag ruim zes weken in coma. Na zijn revalidatie woonde hij nog een hele tijd op zichzelf en werkte in de metaal. Toen Klaas ouder werd, ging zelfstandig wonen lastiger en kreeg hij na een periode van ambulante zorg een woning bij InteraktContour. Klaas: “Ik heb hier een ruime woning en het is fijn dat ik hulp krijg. Ik heb goed contact met de begeleiders. Als ik wil, dan eet ik samen met de andere bewoners maar ik haal ook vaak eten uit de keuken en dan eet ik in mijn eigen woning. Ik heb overdag genoeg te doen en dan ontmoet ik al veel mensen.”

Foto Klaas Dam kleiner formaat.jpg

Klaas zoekt vrouw


In het zorgplan van Klaas staan verschillende doelen opgenomen. Doelen die hij samen met zijn persoonlijk begeleider heeft opgesteld om wensen in vervulling te laten gaan en een zo gezond en prettig mogelijk leven te leiden. Zo wil Klaas graag 20 kilo afvallen. Dit wil hij niet alleen om gezond te blijven maar ook om een slanker postuur te krijgen. En dit heeft alles te maken met zijn andere doel: het vinden van een leuke vrouw in zijn leven.

Relevante link

Vol programma

Klaas heeft best een druk programma: hij zwemt twee keer in de week, doet vrijwilligerswerk bij een bedrijf waar hij het gebouw en de omgeving netjes houdt, hij gaat naar de dagbesteding waar hij op de computer zit en klusjes doet en hij gaat naar neurogym. In zijn vrije tijd ziet hij af en toe zijn familie of een oud-collega en soms gaat hij naar de kerk. Thuis zit hij graag achter de computer te schaken met tegenstanders over de hele wereld. “ Niet dat ik daar erg goed in ben. Meestal verlies ik maar dat maakt me niet zoveel uit.” Sinds kort zit Klaas elke avond op de hometrainer. “Ik ben begonnen met drie minuten per dag en nu zit ik op achteneenhalf minuut. Dat wordt nog verder opgebouwd. Het is best vermoeiend hoor! Maar ik moet er wat voor over hebben. Ik laat ook doordeweeks mijn biertjes staan, want daar word ik natuurlijk dik van.”

Relevante links

hart 01.png

Meisje uit Dronten


Ondanks dat Klaas zich niet snel verveeld, heeft hij behoefte aan een leuke vrouw in zijn leven. “Om samen leuke dingen te doen en om te knuffelen. Het zal wel iemand worden die ook een beperking heeft, want anders vallen ze niet op mij. Als ik iemand vind wordt het een LAT-relatie, want samenwonen wordt wat krap in dit appartement. Ik heb eerder een relatie gehad maar ze woonde ver weg, in Vlissingen. Ik nam een keer de verkeerde trein, dat was niet handig. Doe mijn maar gewoon een meisje uit Dronten.”

Relevante link

Te maken met hersenletsel? En op zoek naar een leuke woning?

Op zoek wonen met zorg bij InteraktContour? Een geschikte woonruimte waar je 24 uur per dag een beroep kunt doen op zorg? Kijk waar je terecht kunt voor een woon- of logeerplek. We ontvangen je graag voor een kennismaking en rondleiding.

Ik heb interesse in wonen bij InteraktContour

Meer over:

Behandeling Dagbesteding Wonen

Reageren

Meer relevante artikelen

Stel hier je vraag