Ga naar content
Open de hoofdnavigatie

Stuwwal biedt unieke combi: wonen en intensieve zorg

De jongeren en jong volwassenen die bij de Stuwwal wonen staan letterlijk en figuurlijk midden in de samenleving. Ze groeien op in een normale omgeving vlakbij school, werk en familie. Thuis opgroeien en daarna zelfstandig gaan wonen, is door hun intensieve zorgvraag vaak geen optie. Bij de Stuwwal leren mensen met een meervoudige beperking alle aspecten van zelfstandig wonen en ontwikkelen ze zich in een warme en vertrouwde omgeving met deskundige medewerkers dichtbij.

Relevante links

Welkom bij de Stuwwal
Welkom bij de Stuwwal
Woonkamer
Woonkamer
Muziek- en spelkamer
Muziek- en spelkamer
Hal en binnentuin
Hal en binnentuin

Gespecialiseerd in ademhalingsondersteuning en daardoor uniek in de brede regio.

Gespecialiseerde woonlocatie voor jongeren in Zwolle
De Stuwwal ligt midden in een groene woonwijk, aan de rand van Zwolle. Het is een gespecialiseerde woonlocatie van InteraktContour, want hier wonen en leven jongeren en jong volwassenen met een lichamelijke of meervoudige beperking. De Stuwwal is gespecialiseerd in ademhalingsondersteuning en Autisme Spectrum Stoornissen (ASS). Deze combinatie van wonen en intensieve zorg is uniek in de regio en in Nederland.

Niels woont bij de Stuwwal
Niels: "Vroeger ging ik naar een medisch kinderdagverblijf, maar vanaf mijn twaalfde woon ik op de Stuwwal. Eerst twee dagen in de week en daarna steeds meer. Nu ga ik alleen nog in de weekenden naar huis, dat is ook gezellig. Ik kom graag op de manege. Bij de Stuwwal regel ik veel zelf met mijn begeleiders. Dat geeft me vrijheid".

We weten dat hij in goede handen is
Thuis opgroeien en daarna zelfstandig gaan wonen is voor jong volwassenen met een meervoudige beperking vaak geen optie door de intensieve zorg die ze elke dag nodig hebben. Niels Vader woont nu bij de Stuwwal. Hij werd 23 jaar geleden geboren met spina bifida, een open rug. Zijn moeder Jenny: “Het is mooi dat ook jong volwassenen met een beperking op enig moment zelfstandig kunnen gaan wonen. We zijn als ouders altijd welkom, maar eerlijk gezegd laten we Niels heel veel zaken zelf regelen met zijn begeleiders. Daar heeft hij inmiddels de leeftijd ook voor. We weten dat hij in goede handen is. Dat is een hele geruststelling, mocht ons iets overkomen.”

Logeren
Jongeren kunnen bij de Stuwwal ook logeren. Zodat het thuisfront kan bijtanken of om zelf te wennen aan het op kamers wonen.


Interesse in meer ervaringsverhalen over wonen met niet aangeboren hersenletsel bij InteraktContour?

Passie voor paarden

Passie voor paarden


Toen Niels 12 was woonde hij twee dagen in de week bij de Stuwwal, vanaf zijn 18e de hele week. Niels zijn grote passie is paarden. Naast zijn wekelijkse paardrij- en menlessen bij een manage in de buurt werkt hij er nu ook een dag per week als vrijwilliger. Veel jongeren gaan, net zoals Niels, in de weekenden vaak naar hun ouders.

Wonen en intensieve zorg bij InteraktContour

Op zoek naar geschikte woonruimte waar je 24 uur per dag een beroep kunt doen op de zorg? Kijk waar je terecht kunt voor een woon- of logeerplek. We ontvange je graag voor een kennismaking en rondleiding.

Wonen bij Interaktcontour

Meer over:

Gevolgen van CVA Wonen Gevolgen NAH

Reageren

Meer relevante artikelen

Stel hier je vraag