Ga naar content
Open de hoofdnavigatie

Wat is het effect van alcohol op je brein?

Met de feestdagen in zicht schreef Jamie Smolen, professor geneeskunde aan de universiteit van Florida over de effecten van alcohol op je brein. Welke processen doen zich voor in het brein als te veel drinken eerder regel dan uitzondering is?

Na twee glazen wijn zijn de hersenen geactiveerd

Na twee glazen wijn zijn de hersenen geactiveerd


"Voor velen zijn de feestdagen echt de mooiste tijd van het jaar. Een tijd van gezelligheid waar familie en vrienden bij elkaar komen om samen te genieten van lekker eten en vaak ook alcohol. Als je naar de media kijkt gaan alcohol en feestdagen hand in hand, ze lijken gemaakt voor elkaar. Er gaat geen tv-reclame voorbij of er komt wel een bier- of wijnmerk voorbij. Alcohol kan een snelle en makkelijke manier zijn om in feeststemming te komen. En voelt nog goed ook. Na twee glazen wijn zijn de hersenen geactiveerd door complexe neurobiochemische processen. Lees hier het hele artikel over de effecten van alcohol op je hersenen.

Decembermaand en hersenletsel

Lees ook het artikel over overprikkeling en hersenletsel. In de decembermaand is dat een ware uitdaging. De drukte in de winkels en knallend vuurwerk zijn maar twee voorbeelden van situaties die moeilijk te verwerken zijn als je snel overprikkeld of vermoeid bent. Willemien Appeldoorn schreef er een blog over op haar site NAHvigeren. Meer lezen.

Meer over:

Gevolgen van CVA Onderzoek Feestdagen Oorzaken NAH

Reageren

Meer relevante artikelen

Stel hier je vraag