Uitleg en handreiking over NAH; 'Een lepel in de soep'
Het boek 'Een lepel in de soep' biedt verhalen en uitleg over niet-aangeboren hersenletsel'. Het bevat interviews met mensen met NAH. Ieder interview zoomt in op één aspect van niet-aangeboren hersenletsel, zoals geheugenproblemen, vermoeidheid, taal- en spraakproblemen en achterdocht. Voor veel mensen met NAH en hun naasten kan dit bijdragen aan een stukje (h)erkenning. Bij elk interview geeft Hans van Dam, deskundige hersenletsel, uitleg en advies. De combinatie van persoonlijke verhalen met deskundige uitleg is de kracht van dit boek. Dat maakt het waardevol voor mensen met NAH en hun naasten. En ook voor hulpverleners die in hun werk mensen met NAH ontmoeten.
Annelien Siedsma"Het is als een pan soep. Op het moment dat je de lepel in de soep doet, drijven alle dingen die jij wilt pakken weg. Zo voelt het voor mij als ik informatie wil ordenen. Ik krijg er bijna geen grip op."

'Een lepel in de soep' bestellen
"Het is als een pan soep. Op het moment dat je de lepel in de soep doet, drijven alle dingen die jij wilt pakken weg. Zo voelt het voor mij als ik informatie wil ordenen. Ik krijg er bijna geen grip op." Dit zegt Annelien Siedsma in het interview over haar niet-aangeboren hersenletsel (NAH). Ieder jaar lopen meer dan honderdduizend Nederlanders blijvende hersenschade op. Velen van hen zijn daarna niet meer de persoon die zij daarvoor waren. Ingrijpend voor hen en hun naasten. Het boek 'Een lepel in de soep - Verhalen en uitleg over niet-aangeboren hersenletsel' biedt een handreiking.
Bestellen
Het boek kost € 17,50, exclusief eventuele verzendkosten (bij één exemplaar is dat € 3,60). Bij bestellingen van meer dan tien boeken geldt een korting. Het boek is te bestellen via een bestelformulier, dat is aan te vragen door te mailen naar boeknah@zozijn.nl of te bellen naar T 088 575 10 54. Of download het formulier via www.zozijn.nl/boek (ISBN 978 90 827022 0
Boeken over niet aangeboren hersenletsel
Hier vind je een overzicht van boeken, films en meer met informatie over en omgaan met niet aangeboren hersenletsel.

Kenmerken niet aangeboren hersenletsel
Ruim één op de vier Nederlanders krijgt te maken met de gevolgen va hersenletsel. En ongeveer 600.000 mensen in Nederland hebben enige vorm van hersenletsel. Hier komen ieder jaar 135.000 mensen bij. En 11.000 mensen ervaren ernstige gevolgen. De gevolgen zetten je leven op zijn kop. En dat geldt vaak ook voor de mensen om je heen. Thuis is alles anders en terug naar werk of opleiding lukt vaak niet.
De gevolgen van niet aangeboren hersenletsel
De gevolgen van niet aangeboren hersenletsel door een herseninfarct, cva, hersenbloeding, ziekte of ongeluk op het leven van de getroffenen zijn erg verschillend. Hoewel er overeenkomsten zijn, ervaart niet iedereen deze op dezelfde manier. Zo zijn de gevolgen van een cva links heel anders dan de gevolgen van een cva rechts. Dit maakt het signaleren ingewikkeld.
Kenmerken niet aangeboren hersenletsel
Kenmerken zijn: vermoeidheid, oriëntatieproblemen, geheugenproblemen, problemen met plannen, vaak somber, moeite met praten en het begrijpen van taal, snel boos. Lees meer over de kenmerken van niet aangeboren hersenletsel.

Verder met hersenletsel
Hersenz biedt behandeling aan mensen met niet-aangeboren hersenletsel die willen leren omgaan met de vaak ingrijpende gevolgen van hun letsel. Deze weg die veel mensen volgen na hun hersenletsel is visueel weergegeven: van het ziekenhuis naar de revalidatie en dan weer naar huis. Eenmaal thuis kunnen de behandelaren je verder helpen op je pad. Lees meer: Verder met hersenletsel.
Reageren