Ga naar content
Open de hoofdnavigatie

Tinekes Tips: Over Tineke

Hoe knip je zelf je nagels als je halfzijdig verlamd bent? Hoe verplaats je grote zware dingen met maar één bruikbare arm of hand? Tineke Bakhuis raakte 4 jaar geleden door een hersenbloeding rechtszijdig verlamd. “Opeens stond ik voor problemen die nooit eerder een probleem waren”, vertelt zij. Maar haar creativiteit had ze na de beroerte nog steeds. Ze nam het heft in eigen (linker)hand en bedacht een aantal praktische en betaalbare oplossingen die ze graag met je deelt.

Tineke Bakhuis.jpg

Zelf hulpmiddelen maken voor een lage prijs
“Mijn ideeën zijn vooral ontstaan uit frustratie”, vertelt Tineke. “Veel mensen denken na hun hersenletsel dat ze dingen niet meer kunnen en dat het dus nooit meer zal lukken. Zo dacht ik na mijn hersenbloeding ook. Maar dat duurde niet lang. Toen ik weer thuis was uit het revalidatiecentrum, frustreerde ik me enorm. Ik moest voor het ondernemen van bepaalde dingen wachten tot mijn man of zoons weer thuis waren. Ik kon dan niet beginnen met koken, omdat ik hulp nodig had om bijvoorbeeld een rek uit de vriezer te verplaatsen om bij het eten eronder te komen. En daarnaast waren veel hulpmiddelen ontzettend duur! Daarom ben ik op zoek gegaan naar eigen manier om deze problemen op te lossen.”

Elke maand een nieuwe tip
We publiceren elke maand een van Tinekes Tips. Daarmee kun je zelf, of met een beetje hulp, verschillende hulpmiddelen maken voor een lage prijs.

Jouw tips voor anderen
Heb jij tips voor anderen met hersenletsel? Deel deze door te mailen naar info@verdermethersenletsel.nl of reageer op onze Facebookpagina. Wij delen jouw tip dan met Tineke en anderen met NAH!

Bekijk hier al Tinekes Tips.

Ik ging op zoek naar een eigen manier om problemen op te lossen.

Meer over:

Gevolgen van CVA Wonen Tinekes tips

Reageren

Meer relevante artikelen

Stel hier je vraag