Ga naar content
Open de hoofdnavigatie

Succesvolle behandeling hersenletsel nu versneld volgen

Per 28 september start in Zwolle de Hersenz Compact behandeling van InteraktContour. Deze behandeling is speciaal ontwikkeld voor mensen met lichter hersenletsel. In Hersenz Compact komen in een versneld tempo dezelfde thema’s aan bod als in het succesvolle reguliere Hersenz programma. Hierdoor kunnen mensen met hersenletsel in relatief korte tijd veel verbeteringen in het dagelijks leven realiseren.

Mensen die door bijvoorbeeld een beroerte, herseninfarct of ongeluk hersenletsel hebben opgelopen ervaren vaak problemen met de onzichtbare gevolgen. Aan de buitenkant lijkt alles hetzelfde, echter van binnen is er wel degelijk wat veranderd. Het hersenletsel blijkt dan toch een grotere impact te hebben dan gedacht. Oververmoeidheid, overprikkeling, verslechterde concentratie en somberheid zijn veel voorkomende klachten waardoor iemand op een bepaald moment vastloopt. Op het werk, binnen de relatie, in de opvoeding van kinderen of met andere dingen in het dagelijkse leven.  

 
 
 
 
Roel Westrik.jpg

Oververmoeid en overprikkeld


Roel Westrik, cognitief behandelaar bij InteraktContour, ziet dat dagelijks in zijn werk: “Mensen met hersenletsel overschrijden vaak hun grenzen. Daardoor raken zij oververmoeid en overprikkeld.

Hierdoor kunnen zij zich slechter concentreren en worden somber. Dit beïnvloedt het gedrag op verschillende vlakken. Een kort lontje hebben, of na het werk geen puf meer hebben om nog iets met de kinderen te doen of om interesse in je partner te tonen. Je belandt zo in een vicieuze cirkel dat alle facetten van je leven raakt. Dat geldt niet alleen voor mensen met zwaar hersenletsel. Ook mensen met lichter hersenletsel die hun leven weer hebben opgepakt, kunnen op een bepaald moment last van deze problemen krijgen.”

 

Hersenz Compact

Voor mensen die willen leren omgaan met de gevolgen van hun hersenletsel en voor wie het reguliere Hersenz behandelprogramma te uitgebreid is, is Hersenz Compact ontwikkeld. Dit programma bestaat uit 15 bijeenkomsten van 2 dagdelen en bevat dezelfde thema’s als het reguliere programma. Zoals bijvoorbeeld leren omgaan met verlies en verandering, grip krijgen op je energie, vat krijgen op je emoties, je lichaam opnieuw vertrouwen en organiseren en plannen. Deze thema’s worden echter versneld behandeld waardoor in relatief korte tijd veel verbeteringen in het dagelijks leven kunnen worden gerealiseerd.

 

"Mijn zelfbeeld is weer positief"

Roelina Ruiter.jpg

“Het is nu duidelijk waar mijn beperkingen liggen en die durf ik ook onder ogen te zien. Ik heb niet meer de neiging om mij te verstoppen. Mijn zelfbeeld is weer positief. Ik kan weer verder met mijn bagage. Het pakje is nu draagbaar.“ vertelt Roelina Ruiter van den Berg, deelneemster van Hersenz Compact.

Aanmelden

Heeft u hersenletsel en wilt u leren omgaan met de gevolgen? Meld u dan aan voor Hersenz Compact. De start is op 28 september en vindt gedurende 15 weken iedere vrijdag van 9.30 uur tot 15.00 uur plaats op de Hersenz behandellocatie aan de Dr. Stolteweg 76 in Zwolle. De behandeling wordt vergoed vanuit de Wlz en daarom is deelname kosteloos. Neem voor meer informatie contact op met InteraktContour op tel. 0341 255777 of via behandeling@interaktcontour.nl om u aan te melden.

Ik wil contact met InteraktContour

Meer over:

Behandeling Gevolgen NAH Overprikkeling

Reageren

Meer relevante artikelen

Stel hier je vraag