Ga naar content
Open de hoofdnavigatie

Stem op boek 'Mijn vader heeft kapotte hersens'

Christel Vallant-Opstal schreef vorig jaar het kinderboek 'Mijn vader heeft kapotte hersens’. Dit boek maakt nu kans op de Boekgoud publieksprijs. Christel: "Deze prijs levert extra publiciteit op voor mijn boek waardoor het nog zichtbaarder en vindbaarder is voor iedereen die het nodig heeft. Daarnaast geeft het financieel de ruimte om een tweede boek over hersenletsel te schrijven voor kinderen. Om te winnen heb ik stemmen nodig. Rechtstreeks stemmen kan via deze link":

Helpen jullie Christel door op haar boek te stemmen?

cover mijn vader heeft kapotte hersens.jpg

Mijn vader heeft kapotte hersens


Wat gebeurt er met jou, als kind, als één van je ouders niet aangeboren hersenletsel krijgt? Als revalidatie niet genoeg helpt waardoor je vader of moeder in een verpleeghuis of woonvorm moet gaan wonen. Welke gevoelens heb je daarbij en belangrijker nog. Hoe ga je daar mee om? Christel Vallant-Opstal uit Dronten komt door haar werk regelmatig in contact met mensen met NAH en hun familie. Ze heeft er een kinderboek over geschreven. Dit boek vertelt door middel van heldere teksten en verduidelijkende tekeningen wat er allemaal kan gebeuren na hersenletsel. Via praatvragen kan een kind woorden geven aan de eigen gevoelens en gedachten.

Bestellen

Het boek 'Mijn vader heeft kapotte hersens' is te bestellen via BookScout.

Benieuwd naar het verhaal van Christel Vallant-Opstal?

publieksprijs.jpg

Gevolgen voor de kinderen als een ouder hersenletsel oploopt

Door de beschadigde functies zijn ouders met niet aangeboren hersenletsel (NAH) vaak niet meer in staat hun ouderrol te pakken als voorheen. Overprikkeling, een kort lontje, chronische vermoeidheid en vergeetachtigheid zijn kenmerken van hersenletsel die een belemmerend effect hebben. Niet in de laatste plaats op de relatie met hun kinderen en de opvoeding.

Relevante links

Meer over:

Mantelzorg Liefde & relaties Boeken & Films Ouders met NAH

Reageren

Meer relevante artikelen

Stel hier je vraag