Ga naar content
Open de hoofdnavigatie

Op de barricaden voor mensen met hersenletsel

Monique Lindhout, directeur van de patiëntenvereniging hersenletsel.nl, bereikte recent een mijlpaal: Zij staat inmiddels twintig jaar op de barricaden voor mensen met hersenletsel.

Zij geeft in een interview in het revalidatiemagazine aan dat er in de afgelopen jaren veel ten goede is veranderd, maar dat ze nog niet van die barricaden kan afkomen. Vooral omdat er slechts 15% van de mensen die een CVA overleven in de specialistische revalidatie terecht komen. Hier is nog een wereld te winnen. Er zijn meerdere organisaties die mensen verder helpen na hersenletsel, zoals InteraktContour. Lees het hele verhaal van Monique online.

Kenmerken niet aangeboren hersenletsel

Je hebt een beroerte gehad, een hersenoperatie of een ongeluk. Je hebt hersenletsel. De gevolgen hiervan zetten je leven op zijn kop. En dat geldt vaak ook voor de mensen om je heen. Thuis is alles anders en terug naar werk of opleiding lukt vaak niet. Ruim één op de vier Nederlanders krijgt te maken met de gevolgen va hersenletsel. En ongeveer 600.000 mensen in Nederland hebben enige vorm van hersenletsel. Hier komen ieder jaar 135.000 mensen bij. En 11.000 mensen ervaren ernstige gevolgen. Bekijk hier de kenmerken van niet aangeboren hersenletsel.

Meer over:

Behandeling Gevolgen van CVA

Reageren

Meer relevante artikelen

Stel hier je vraag