Ga naar content
Open de hoofdnavigatie

Nooit meer als vanouds

Het leven van Wim en Bea van Dijk neemt een heel andere wending als Wim door een ongeval een hersenbeschadiging oploopt. Er volgt een periode van verdriet om het verlies van het leven dat ze samen hadden en nooit meer hetzelfde zal zijn. Een verhaal over loslaten, doorzettingsvermogen, accepteren en jezelf en elkaar opnieuw leren kennen. Ter gelegenheid van hun 35-jarig huwelijksfeest draagt Wim een gedicht voor aan zijn vrouw. Het gedicht dat hij zelf schreef lees je hieronder.

Lees hier het verhaal van Wim en Bea van Dijk.

paardebloem 01.jpg

Voor Bea

 

Oh ja, ik kan weer meedoen

Ik kan weer vrolijk zijn

De buitenkant, die gaat wel

Van binnen zit de pijn

 

Oh ja, het gaat weer beter

Kijk hoe ik weer geniet

De buitenkant die wil wel

Van binnen huist verdriet

 

Oh ja, ik wil wel leven

Ik doe weer aardig mee

De buitenkant moet verder

De binnenkant zei soms: 'Nee'

 

Maar af en toe geniet ik echt

Met jou en de kinderen die naast mij staan

Die weten en voelen

Dat het echt nooit meer

Nooit meer als vanouds zal zijn.

Wim van Dijk

 

Relevante links

 

Gedichten over niet aangeboren hersenletsel

De gevolgen van niet aangeboren hersenletsel zetten je leven op de kop. Niet alleen van de getroffene, maar ook van naasten. Rouwen, omdat je je een ander mens voelt dan voorheen. Hersenletsel zorgt in veel gevallen voor een 'breuk in de levenslijn' en dit gaat vaak samen met gevoelens van verdriet en verlies. Er is vaak een leven vóór het letsel en één erna. Goed omgaan met dit 'levende verlies', zoals het ook wel wordt genoemd, vereist ondersteuning en kennis van hersenletsel. Weten wat hersenletsel is en wat de gevolgen zijn vormen vaak de eerste stap om er zo goed mogelijk mee te leren omgaan. Uiteraard betekent omgaan met rouw en verlies niet voor iedereen hetzelfde. Dit heeft bijvoorbeeld te maken met het soort en de ernst van het letsel en iemands persoonlijkheid. Er zijn ook mensen die een nieuwe balans vinden en hier gelukkig of tenminste tevreden mee zijn.

Hier vind je gedichten over de gevolgen van hersenletsel. Van mensen die het zelf meemaakten: getroffenen en mantelzorgers

Wil jij beter leren omgaan met de gevolgen van hersenletsel? Neem dan contact op.

Professionals van InteraktContour helpen je graag verder om om te gaan met alle veranderingen in je leven, grip te krijgen op je energie, fitter en sterker te worden en je hoofd meer op orde te krijgen. Ook de naasten zijn hierbij betrokken. Zij hebben immers ineens een andere partner, ouder of kind gekregen. Interesse? Neem vrijblijvend contact op met InteraktContour, werkzaam in Midden- en Oost Nederland. Woon je elders? Neem contact op via Hersenz. Hier kun je je postcode invoeren en zien welke organisatie, gespecialiseerd in hersenletsel, bij jou in de buurt zit.

Ik wil contact met InteraktContour

Meer over:

Liefde & relaties Gedichten Rouw en verlies

Reageren

Meer relevante artikelen

Stel hier je vraag