Ga naar content
Open de hoofdnavigatie

Niet aangeboren hersenletsel en wonen in Lelystad

'Alles is anders. Eerst dacht ik nog: het valt mee. Ik ben er weer na mijn ongeluk. Dat klopt ook wel. En toch is het anders. Ik doe anders. Ik voel anders. Ik praat anders. Ik ben ik, maar dan anders. Dat is wel even wennen. Voor mezelf en ook voor mijn gezin, mijn collega's en mijn vrienden. InteraktContour helpt me. Om te begrijpen wat hersenletsel is en wat het met me doet. Om weer zelfstandig te functioneren. En ze helpen me te verwerken dat sommige dingen niet meer hetzelfde worden.' Dit of iets vergelijkbaars horen we vaak van mensen met hersenletsel. Na een beroerte, een hersenoperatie of een ongeluk staat hun leven op zijn kop.

Als thuis wonen niet meer lukt na hersenletsel
Is thuis wonen niet meer mogelijk door Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH)? InteraktContour richt zich op jouw mogelijkheden. Wil je zelfstandig wonen met 24-uur per dag begeleiding, verzorging of verpleging in de buurt? Dat kan. Je woont in je eigen appartement, vindt gezelligheid in de ontmoetingsruimtes als je dat wilt en kan gebruik maken van een persoonlijk dagprogramma dat de professionals voor je hebben samengesteld. Bij alle behandelingen, begeleiding en zorg die je krijgt gaan we uit van wat jij wilt. Jouw persoonlijke wensen en zelfstandigheid staan centraal. InteraktContour biedt behandeling, begeleiding en 24-uurs zorg in de provincies Overijssel, Flevoland, Utrecht en een deel van Gelderland. Met regelemaat komt er een plekje vrij op een woonlocatie. Hier vind je de beschikbaarheid.

Stap eens binnen bij het Rode Klif
Stap eens binnen bij het Rode Klif
Keuken Rode Klif Lelystad
Keuken Rode Klif Lelystad
Wonen Rode Klif Lelystad
Wonen Rode Klif Lelystad
Woonkamer Rode Klif
Woonkamer Rode Klif
Slaapkamer Rode Klif
Slaapkamer Rode Klif
Badkamer Rode Klif
Badkamer Rode Klif
Moderne zorgappartementen voor mensen met hersenletsel in Lelystad

Moderne zorgappartementen voor mensen met hersenletsel in Lelystad


InteraktContour verbouwt samen met woningcorporatie Centrada woonlocatie Het Rode Klif in Lelystad. Hier komen 41 moderne, zelfstandige zorgappartementen voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel. De verbouwing startte in augustus 2016 en geschiedt in fasen. De eerste fase van de verbouwing is afgerond en op 13 februari 2017 verhuizen dertien bewoners naar hun nieuwe appartement. Eind 2017 zijn alle nieuwe appartementen gereed.

Zelfstandig wonen na beroerte, herseninfarct of hersenoperatie
Woonlocatie het Rode Klif is bestemd voor mensen met niet aangeboren hersenletsel. De locatie ligt midden in een woonwijk en vlakbij een gezellig winkelcentrum. In het gebouw wonen ook mensen (55+-ers) die verzorging krijgen vanuit de woonlocatie. Alle appartementen liggen op de begane grond. Er zijn gezamenlijke ruimten en een gemeenschappelijke grote binnentuin. Wil je hier graag wonen? Hier vind je meer informatie over begeleid zelfstandig wonen met hersenletsel in Lelystad.

Met mijn hersenletsel eindelijk op mijn plek!

Martin Sanders (55) woont sinds augustus 2015 op woonlocatie Zuiderval in Enschede. Hier voelt hij zich echt op zijn plek. Eindelijk. Sinds het hersenletsel dat hij door een motorongeluk opliep, is hij lang zoekend geweest. “In 1981, ik was toen 21, liep ik als gevolg van een motorongeluk hersenletsel op. Mijn toekomst viel in duigen. Ik zou medicijnen gaan studeren en op kamers gaan wonen. Door mijn hersenletsel kon ik dat niet meer.” vertelt Martin. Lees de ervaringen van Martin over wonen bij InteraktContour.

Hersenletsel en zelfstandig wonen

Heb je te maken met de de gevolgen van hersenletsel (NAH)? Dan gaat wonen niet altijd vanzelf. Dat begrijpt InteraktContour. Misschien overzie je het huishouden niet. Of heb je hulp nodig met aan- en uitkleden en eten koken. Bij InteraktContour leer je om zo zelfstandig mogelijk te wonen. Daarbij krijg je de zorg en ondersteuning die je nodig hebt. Er zijn nog appartementen beschikbaar. Zou jij wel bij InteraktContour willen wonen? Neem contact op voor meer informatie.

Ik heb interesse in wonen bij InteraktContour

Meer over:

Wonen

Reageren

Meer relevante artikelen

Stel hier je vraag