Muziek verbindt
Muziek prikkelt de zintuigen en stimuleert de hersenhelften om samen te werken. Muziektherapie kan bijvoorbeeld een belangrijke bijdrage leveren in het herstel na een beroerte. Mensen met hersenletsel trainen zo cognitieve vaardigheden waardoor zij in het dagelijkse leven zelfstandiger kunnen blijven functioneren.Gerton Woudt is muziekagoog: “Ik merk in de 16 jaar dat ik nu bij InteraktContour werk, de aantoonbare meerwaarde van muziek en wat ik op deze manier kan betekenen voor mensen met hersenletsel.”

Samenspel en afwisseling
Gerton zingt mee en speelt mee op onder meer piano, gitaar en accordeon. Hij begeleidt zowel het groepsproces als cliënten individueel. “Ik houd in de gaten waar ze staan op weg naar hun doel, hoe het samenspel verloopt en dat er genoeg afwisseling is. Ook zoek ik naar aanpassingen om een instrument tóch te kunnen bespelen."
Meer lezen over de relatie tussen muziek en hersenletsel? Lees meer artikelen over hoe muziek helpt bij hersenletsel
Werken aan je doelen
“In de startmodule bespreken we waar de cliënten aan willen werken. Zingen en muziek maken kan onderdeel zijn van de module Vaardig & Creatief, maar ook van Fit & Vitaal of van Communicatie. Je werkt bijvoorbeeld aan je articulatie, je houding, je ademhaling en/of aan je zelfbewustzijn, je zekerder voelen."
Gerton WoudtWe breiden ons repertoire steeds verder uit en we proberen spannende combinaties met meerstemmigheid en instrumenten
Meer weten over wat muziek voor jou kan betekenen?
Je hebt een beroerte gehad, een hersenoperatie of een ongeluk. Je hebt hersenletsel. De gevolgen hiervan zetten je leven op zijn kop. En dat geldt vaak ook voor de mensen om je heen. Thuis is alles anders. Je emoties binnen houden geeft stress en spanning. Muziek is een manier om je te uiten. InteraktContour ondersteunt hierbij. Meer weten?
Reageren