Maandelijks recept: knapperige roerbakgroenten
Een makkelijk en gezond bijgerecht waar je met wat toevoegingen ook een hoofdmaaltijd van kunt maken. Ga vanavond eens lekker vegetarisch: combineer de knapperige roerbakgroenten met ons recept halloumi in bladerdeeg, een echte aanrader!
Categorie: Bijgerechten
Aantal personen: 4 - Bereidingstijd: 1 uur
Benodigd kookgerei
- Theelepel
- Eetlepel
- Pan met deksel
- Steelpan
- Snijplank
- Vergiet
- Schilmesje
- Pureestamper
- Pollepel
- Maatbeker
- Weegschaal
Benodigde ingrediënten
- Broccoli - 500 g
- Rode paprika - 1
- Champignons - 250 g
- Ui - 1
- Olie - 1 el
- Zout en peper - naar smaak
Voorbereiding
- Was de broccoli
- Verwijder de blaadjes en het onderstuk van de steel
- Snijd de steel en de roosjes van de broccoli in plakjes
- Was de paprika
- Verwijder de steel en de zaadlijsten van de paprika
- Snijd de paprika in reepjes
- Snijd de champignons in kwarten
- Verwijder de schil van de ui
- Snijd de ui doormidden
- Snijd de ui in halve ringen
Roerbakken groente
- Doe de olie in de pan of wok
- Verhit de olie op hoog vuur
- Bak de ui onder voordurend omscheppen
- Voeg na 1 minuut de broccoli toe
- Zet het vuur op half hoog
- Blijf de groente ondertussen omscheppen
- Voeg de paprika toe en bak 3 minuten
- Voeg de champignons toe en bak ze mee
- Voeg zout en peper naar smaak toe
- Bak nog 5 minuten door terwijl je de groente om blijft scheppen
- Controleer of het fornuis uit is
Reageren