Ga naar content
Open de hoofdnavigatie

Maandelijks recept: knapperige roerbakgroenten

Een makkelijk en gezond bijgerecht waar je met wat toevoegingen ook een hoofdmaaltijd van kunt maken. Ga vanavond eens lekker vegetarisch: combineer de knapperige roerbakgroenten met ons recept halloumi in bladerdeeg, een echte aanrader!

Categorie: Bijgerechten
Aantal personen: 4 - Bereidingstijd: 1 uur

Benodigd kookgerei

  • Theelepel
  • Eetlepel
  • Pan met deksel
  • Steelpan
  • Snijplank
  • Vergiet
  • Schilmesje
  • Pureestamper
  • Pollepel
  • Maatbeker
  • Weegschaal

Benodigde ingrediënten

  • Broccoli - 500 g
  • Rode paprika - 1
  • Champignons - 250 g
  • Ui - 1
  • Olie - 1 el
  • Zout en peper - naar smaak

Voorbereiding

  1. Was de broccoli
  2. Verwijder de blaadjes en het onderstuk van de steel
  3. Snijd de steel en de roosjes van de broccoli in plakjes
  4. Was de paprika
  5. Verwijder de steel en de zaadlijsten van de paprika
  6. Snijd de paprika in reepjes
  7. Snijd de champignons in kwarten
  8. Verwijder de schil van de ui
  9. Snijd de ui doormidden
  10. Snijd de ui in halve ringen

 

Roerbakken groente

  1. Doe de olie in de pan of wok
  2. Verhit de olie op hoog vuur
  3. Bak de ui onder voordurend omscheppen
  4. Voeg na 1 minuut de broccoli toe
  5. Zet het vuur op half hoog
  6. Blijf de groente ondertussen omscheppen
  7. Voeg de paprika toe en bak 3 minuten
  8. Voeg de champignons toe en bak ze mee
  9. Voeg zout en peper naar smaak toe
  10. Bak nog 5 minuten door terwijl je de groente om blijft scheppen
  11. Controleer of het fornuis uit is

Meer over:

Koken

Reageren

Meer relevante artikelen

Stel hier je vraag