Ga naar content
Open de hoofdnavigatie

Maandelijks recept: courgettepizza

Een heerlijke vegetarische maaltijd. Op de zaterdagavond of gewoon doordeweeks, deze pizza past er altijd bij! Ook heerlijk in combinatie met couscous

Categorie: Hoofdgerecht
Aantal personen 4 - Bereidingstijd 60 minuten

Benodigd kookgerei

  • Snijplank
  • Keukenmes
  • Eetlepel
  • Bakplaat
  • Bakpapier
  • Ovenhandschoen

Benodigde ingrediënten

  • Courgette - 2
  • Grote tomaten  - 2
  • Bollen mozzarella - 2
  • Tomatensaus (Grand Italia) - 1 pot
  • Italiaanse kruiden - 1 eetlepel
  • Zout en peper - naar smaak

 

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden
  2. Was de courgettes
  3. Snijde de steel van de courgettes en snijd ze in de lengte doormidden
  4. Verwijder met een lepel de zaadlijsten uit de courgettehelften
  5. Was de tomaten
  6. Verwijder het kroontje
  7. Snijd de tomaten in plakjes
  8. Snijd de bollen mozzarella in plakken

 

Courgettepizza maken

  1. Leg het bakpapier op de bakplaat
  2. Leg de halve courgettes naast elkaar op de bakplaat
  3. Verdeel met een lepel de tomatensaus over de halve courgettes
  4. Verdeel de tomatenplakken over de courgettehelften
  5. Verdeel hieorover de plakken mozzarella
  6. Strooi op elke courgettepizza de Italiaanse kruiden
  7. En strooi hierover naar smaak eventueel nog zout en peper

 

Afbakken

  1. Schuif de bakplaat in het midden van de oven
  2. Bak de courgettepizza's in 20 minuten gaar
  3. Controleer of de oven uit is

Meer van zulke recepten maken? Bestel dan ons kookboek!

Meer recepten en tips voor mensen met hersenletsel vind je in ons kookboek. Download het kookboek gratis of bestel een hardcopy.

Bestel het kookboek

Meer over:

Koken

Reageren

Meer relevante artikelen

Stel hier je vraag