Ga naar content
Open de hoofdnavigatie

Kort behandelprogramma voor mensen met hersenletsel

InteraktContour biedt Hersenz Behandeling voor mensen met niet aangeboren hersenletsel. Vanaf 1 september 2017 start er een verkort behandelprogramma bij InteraktContour, locatie Zwolle: Hersenz Compact. Tijdens dit programma, dat bestaat uit 15 bijeenkomsten van twee dagdelen, sta je stil bij de veranderingen in je leven. Je doet oefeningen en deelt ervaringen met lotgenoten. Het gaat niet alleen om denken en praten, maar ook om ervaren en doen. Je ontdekt opnieuw wat je sterke kanten zijn en hoe je deze kunt inzetten om beter te functioneren in het dagelijks leven, thuis, op het werk en in je vrije tijd.

Jeanette

"Ik denk dat het reëel is te veronderstellen dat ik door Hersenz mijn eigenwaarde en het vermogen om te genieten heb teruggevonden. Daardoor zijn een totale burn-out en langdurige uitval op mijn werk voorkomen."

Jeanette
Verder met hersenletsel

Verder met hersenletsel


Door hersenletsel kun je allerlei problemen ervaren in het dagelijks leven. Hersenletsel gaat niet over, maar je kunt er wel mee leren omgaan. Hersenz biedt behandeling aan mensen met niet-aangeboren hersenletsel die willen leren omgaan met de vaak ingrijpende gevolgen van hun letsel. De behandeling bestaat uit gesprekken in een groep en individueel, opdrachten en oefeningen, conditieopbouw en andere vormen van beweging. Bij de behandeling betrekken we ook je partner, gezin of andere naasten. Je werkt aan je eigen doelen. Lees ook: Verder met Hersenletsel.

Doelen van Hersenz Behandeling

In de behandeling werk je aan de volgende doelen:

 • Je hebt meer inzicht in en kennis over hersenletsel.
 • Je hebt meer inzicht in wat het hersenletsel betekent in je leven.
 • Je kunt beter omgaan met de veranderingen in je leven.
 • Je kunt stapsgewijs aan je persoonlijke doelen werken.
 • Je hebt meer grip op je eigen leven.
 • Je bent zelfredzamer.

Geïnteresseerd in ervaringsverhalen van mensen die Hersenz-behandeling hebben gedaan?

Programma Hersenz Compact

 • 15 bijeenkomsten van twee dagdelen met tussen de middag een pauze.
 • Twee ervaren behandelaren leiden de groepen: een cognitief behandelaar en een psychomotorisch therapeut. Zij staan onder supervisie van een psycholoog.
 • Tijdens het programma kunnen individuele gesprekken plaatsvinden met een psycholoog of maatschappelijk werker, fysiotherapeut of afasietherapeut, eventueel samen met je partner of naasten.
 • In het ochtendgedeelte ligt de focus op lichamelijk functioneren en fysiek welbevinden.
 • In het middaggedeelte ligt de focus op cognitief functioneren en psychisch welbevinden.
 • Tussen de middag is er gelegenheid om te rusten.
Hersenz Compact bevat alle belangrijke thema's

Hersenz Compact bevat alle belangrijke thema's


Diderik Rorije (Psychomotorisch Therapeut): “Het reguliere behandelprogramma van Hersenz is voor sommige mensen met hersenletsel wat langzaam. Er zijn mensen die meer aankunnen. Ze volgen een opleiding, zijn aan het werk, of staan op een andere manier nog actief in de maatschappij. Toch hebben ze een hulpvraag, bijvoorbeeld in het verdelen van hun energie, het bewaken van grenzen, het omgaan met collega’s en naasten, de opvoeding van de kinderen en de rol als ouder of partner of het omgaan met ontremde emoties en frustraties. Voor hen is Hersenz Compact ontwikkeld. Dit programma bevat alle belangrijke thema’s, maar gaat hier vlot doorheen. Met deelnemers waarvoor dit passend is, kan je binnen een aantal maanden veel bereiken.”

Voor wie is Hersenz Compact geschikt?

Hersenz Compact is speciaal ontwikkeld voor mensen die...

 • beter willen leren omgaan met de gevolgen van hun hersenletsel.
 • die gemotiveerd zijn op zichzelf te reflecteren en aan doelen te werken.
 • die door hun werk of andere verplichtingen minder tijd hebben voor het uitgebreide programma.
 • die informatie goed kunnen verwerken en daar door genoeg hebben aan een korter programma.
 • die goed in staat zijn het geleerde zelfstandig thuis toe te passen.
 • die qua conditie en energie in staat zijn om een hele dag per week bezig te zijn met de behandeling (met een rustpauze tussendoor).

Mocht Hersenz Compact te veel van je vragen, dan kun je ook het reguliere Hersenz programma volgen. Meer weten? Op de website van Hersenz vind je meer informatie en ervaringsverhalen.

Hersenz Compact

Download hier de folder met informatie over het verkorte behandelprogramma voor mensen met niet aangeboren hersenletsel.
Download PDF

Interesse? Meld je snel aan. Er zijn nog plekken vrij!

Sinds 2017 wordt Hersenz Compact alleen aangeboden bij de Hersenz-organisaties InteraktContour en Heliomare.  Huisartsen kunnen rechtstreeks doorverwijzen via ZorgDomein. Neem direct vrijblijvend contact op InteraktContour via T 0341 255 777 of via het contactformulier met het onderwerp "Behandeling".

Ik wil meer informatie over Hersenz Compact

Meer over:

Behandeling Werken

Reageren

Meer relevante artikelen

Stel hier je vraag