Kookboek recept: Quesadillas met kip en kaas
Zin in een lekker weekendhapje? We sluiten deze kookboekenweek af met dit leuke recept: Quesadillas met kip en kaas! Je maakt ze in 20 minuten klaar. Ze zijn lekker als lunchgerecht of serveer als hoofdgerecht met verse groenten. Ideaal om samen te maken én van te genieten.
Categorie: Hoofdgerecht
Aantal personen: 4 - Bereidingstijd: 20 minuten
Benodigd kookgerei
- Tosti-ijzer
- Mes
- Snijplank
- Bord
- Weegschaal
Benodigde ingrediënten
- Wraps - 4
- Gerookte kipfiletreepjes - 200 gram
- Tomaten - 4
- Ui - 1
- Geraspte kaas - 200 gram
- Paprikapoeder - 1 theelepel
Voorbereiding
- Was de tomaten, verwijder het kroontje
- Snijd de tomaten in kleine stukjes
- Pel de ui, snijd hem doormidden
- Snijd beide helften in dunne plakjes
- Zet het tosti-ijzer aan
Wraps bereiden
- Leg de wraps op een snijplank
- Bestrooi de wraps met de helft van de geraspte kaas
- Verdeel de ui, de tomaat en de gerookte kipreepjes over de kaas
- Bestrooi alle 4 de wraps met paprikapoeder
- Bestrooi alle 4 de wraps met de rest van de geraspte kaas
- Klap alle wraps dubbel
- Doe 1 wrap in het tosti-ijzer, ongeveer 5 minuten
- Nu heb je 1 quesadilla, leg deze op een bord
- Bedek de quesadilla met aluminiumfolie
(zo blijft de quesadilla warm) - Doe hetzelfde met de andere wraps
- Controleer of het tosti-ijzer uit is
Reageren