Ga naar content
Open de hoofdnavigatie

Klussen op de dagbesteding van InteraktContour Almelo

Ik ben Harrie Drosten. Ik ben al jarenlang hier bij de dagbesteding in Almelo.

"Ik heb hersenletsel, InteraktContour begrijpt me"


Ik doe allerhande klussen in en rond de locatie. En ik ben veel te vinden in de timmerwerkplaats, waar ik van alles maak. Dat kan ik in mijn eigen tempo doen. Als het nodig is, slaap ik hier een uurtje of zo om bij te tanken. De begeleiders begrijpen wat er in mijn hoofd omgaat. Ze zien het aan me als ik het ergens moeilijk mee heb of ergens mee worstel. Thuis voelt het voor mij vaak of alles moet. Hier op de dagbesteding voel ik me een ander mens; hier mag alles.

"Ik voel me hier een ander mens"

Harrie Drosten

Graag iets ondernemen na hersenletsel? Misschien is dagbesteding iets voor jou?

Het krijgen van een ongeluk, herseninfarct of hersenbloeding heeft vaak gevolgen voor je verdere leven. Door aanhoudende hoofdpijn, vermoeidheid of overprikkeling is terugkeer naar werk vaak niet mogelijk. Dit zijn maar een paar kenmerken van niet aangeboren hersenletsel. Je dagelijkse bezigheden zijn ineens een uitdaging. Wil je graag iets ondernemen dan kan dagbesteding iets voor jou zijn. Vrijwilligers én professionele begeleiders helpen je om je doelen te bereiken, waardoor je beter leert omgaan met je hersenletsel. Weet je bijvoorbeeld wat beweging kan doen voor je brein? Of muziek? Breinjoggen kan een mogelijkheid zijn als je vergeetachtig bent. Bovendien heeft je partner even wat tijd voor zichzelf. Soms lukt het om na een tijdje de overstap te maken naar (vrijwilligers)werk.

Spreekt het verhaal van Harrie je aan? Misschien is dagbesteding ook iets voor jou

Door mee te doen aan arbeidsmatige, creatieve en sociale activiteiten, train je je vaardigheden, werk je aan persoonlijke doelen en ontmoet je andere mensen. Harrie gaat naar de dagbesteding van InteraktContour in Almelo. Hier komen mensen met niet aangeboren hersenletsel, bijvoorbeeld als gevolg van een beroerte, ongeluk of hersentumor. Meer weten? Neem contact op voor meer informatie. Ook als je niet in Almelo woont.

Ik wil contact met InteraktContour

Meer over:

Dagbesteding Gevolgen van CVA Werken

Reageren

Meer relevante artikelen

Stel hier je vraag