Ga naar content
Open de hoofdnavigatie

Leven na een beroerte en zonder armen: Karin zet door!

Een druk baasje, een beetje brutaal en eigenwijs, enthousiast en humoristisch. Maar bovenal een doorzetter. Dat zijn de woorden waarmee de 43-jarige Karin zichzelf omschrijft. ‘Huppekee’ is haar levensmotto en waar haar wil is, is een weg. En dat terwijl ze na een armamputatie ook nog eens een beroerte kreeg. Met uitval van haar andere arm, afasie, vermoeidheid en overprikkeling tot gevolg. Ze deelt haar inspirerende kijk op het leven hieronder met jou.

IMG_20210311_144644.jpg

"Als het niet linksom kan, dan maar rechtsom"

Op haar 16e verliest Karin in een brommerongeluk haar linkerarm. “Dat was eigenlijk een geluk bij een ongeluk”, zegt ze. Ze blijft trainen in een gewoon volleybalteam en wordt gespot door een scout van het Nederlands vrouwen zitvolleybalteam. Een carrière als topsporter begint. Die mentaliteit komt goed van pas als ze in juli 2019 getroffen wordt door een beroerte. Ze is dan 41. Door de bloeding in haar linkerhersenhelft raakt ze rechtszijdig verlamd. “Ik was een twee-armige bandiet. Na het ongeluk was ik een één-armige bandiet. Nu ben ik een geen-armige bandiet”, grapt ze.

Zoveel mogelijk zelf doen
Ondanks dat ze maar één arm heeft die ook nog eens niet werkt, doet ze bijna alles zelf. Een eetrobot helpt haar met eten (en laatst at ze voor het eerst zelf een hap met een vork!). Met een speciale prothese aan haar linkerarm bedient ze haar telefoon, computer en allerlei knoppen in huis. Zoals een knop om de voordeur mee te openen en eentje om haar spoel- en föhntoilet mee te bedienen. Bij de dingen die haar écht niet lukken, helpen haar man en thuiszorg.

spring-733507_1280.jpg

"De afasie vind ik veel erger dan dat ik geen armen meer heb"

Warning: Undefined array key "heading" on line 28 in file /var/www/vhosts/verdermethersenletsel.nl/httpdocs/templates/partials/blocks/quoteimage.php
Error log is not writable!