Ga naar content
Open de hoofdnavigatie

Jubileum Uitleenservice!

Via de Uitleenservice kunnen cliënten van InteraktContour acht weken gratis en vrijblijvend een technologisch product uitproberen. Bijvoorbeeld een hulpmiddel gericht op planning en geheugen, overprikkeling of ontspanning. Clienten van InteraktContour runnen dit precies een jaar.

Vandaag precies een jaar geleden werd de Uitleenservice ondergebracht bij de dagbestedingslocatie in Zwolle. En sinds die tijd beheren cliënten Amanda, Hendrik en Karin de Uitleenservice. Het eerste jubileumjaar!

Via de Uitleenservice kunnen cliënten van InteraktContour acht weken gratis en vrijblijvend een technologisch product uitproberen. Bijvoorbeeld een hulpmiddel gericht op planning en geheugen, overprikkeling of ontspanning.

Een boeiend jaar

Amanda, Hendrik en Karin verzorgen het hele logistieke proces: aanvragen afhandelen, pakketten klaarmaken en geleende producten innemen en controleren. Karin vertelt: “Het is een hele mooie uitdaging. Het eerste jaar is voorblij gevlogen! Soms ging het met horten en stoten, maar het gaat over het algemeen best goed. Ik vind het super leuk om andere mensen te helpen.” 

Amanda is het daarmee eens. “Het was een boeiend en leerzaam jaar, ook op persoonlijk vlak. Ik vind het administratieve deel en het contact met begeleiders erg leuk. En sterke punten ontdekken van de medebeheerders en ze ondersteunen waar nodig. Dat deed ik eerder, in mijn baan als leidinggevende, ook.”  

"Ik vind het super leuk om andere mensen te helpen."

Elkaar helpen

“Een paar jaar geleden zijn we heel laagdrempelig gestart met de Uitleenservice”,  vertelt Herma Grupstra, adviseur technologie bij InteraktContour. “Toen het succesvol werd, wilden we graag uitbreiden. En dat is gelukt! Het aantal leningen is het afgelopen jaar gestegen met 208%! Goed om te merken dat technologie steeds meer onderdeel wordt van de zorg die wij bieden. Amanda, Hendrik en Karin runnen nu de Uitleenservice alweer 1 jaar. En dat doen ze echt heel goed. Zij hebben er mede voor gezorgd dat de Uitleenservice zo’n succes is.” 

Weten hoe de Uitleenservice precies werkt?

Bekijk dan onderstaande video.

Ook een technologisch product uitproberen?

Verschillende zorgorganisaties in Nederland hebben een eigen uitleenservice. Informeer daar naar de mogelijkheden! Ben je een cliënt van InteraktContour? Bespreek het dan met je begeleider. Hij of zij kan je verder helpen.

Meer over:

E-health Werken

Reageren

Meer relevante artikelen

Stel hier je vraag