Ga naar content
Open de hoofdnavigatie

Je bent verliefd en je wilt… samenwonen

Als je verliefd bent en je hebt al enige tijd een relatie, dan is samenwonen een logische nieuwe stap. Gelukkig kan dat ook als je hersenletsel hebt en op een woonzorglocatie woont. Ellen (28) en Gisa (24) vinden het heerlijk om samen te zijn.

Ellen: “We leerden elkaar kennen op de dagbesteding. Ik viel op de mooie lach van Gisa en natuurlijk op de persoon zoals ze is. We woonden beiden op een woonlocatie in een andere plaats. Maar al gauw gingen we elkaar thuis bezoeken. Toen het echt serieus bleek tussen ons, hebben we gevraagd of we samen hier op de Burgelstee konden gaan wonen. Sinds drie jaar wonen we hier in twee appartementen die boven elkaar liggen. In de een wonen we, de ander gebruiken we als slaapkamer.”


"Er wordt niks voor ons beslist, we worden overal in betrokken of we beslissen zelf"

Ellen en Gisa wonen vrij zelfstandig. Ellen: “Waar we hulp bij nodig hebben is douchen en aankleden, administratie en we krijgen maaltijden in ons appartement of we schuiven aan bij de groep. Het schoonhouden van het appartement doen we gedeeltelijk zelf. Verder hebben we de regie in eigen handen. Er wordt niks voor ons beslist, we worden overal in betrokken of we beslissen zelf. Als we een keer op ander moment willen douchen bijvoorbeeld, dan kan dat. We hebben geluk dat we zo lekker dicht in het centrum zitten. Winkels, bioscoop of restaurantjes zijn allemaal op loopafstand. We shoppen graag of pakken een terrasje.”

“Eigenlijk kan alles hier, als je het maar even overlegt, voegt Gisa toe. “We krijgen regelmatig een logeetje. En sinds kort organiseren we met de meiden van Burgelstee maandelijks een avondje, waarop we samen televisie kijken met een hapje en een drankje erbij. Heel erg gezellig!”


Ook wonen bij InteraktContour?

Zo zelfstandig mogelijk wonen maar wel met de juiste zorg als dat nodig is?
Er zijn diverse appartementen vrij.

Beschikbare woningen

Meer over:

Wonen Liefde & relaties

Reageren

Meer relevante artikelen

Stel hier je vraag