Ga naar content
Open de hoofdnavigatie

Ik zit lekker in m’n vel en heb meer zelfvertrouwen

Patrick Lemke (39) werd op z’n twintigste meerdere keren geopereerd aan een hersentumor en lag twee maanden in coma door een ziekenhuisbacterie. Sindsdien heeft hij te maken met de gevolgen van hersenletsel.

‘Ik woon bij De Vlonder, een woonlocatie van InteraktContour in Lelystad. Ik heb mijn eigen huisje en doe veel zelfstandig, maar kan hulp vragen als het nodig is. Dat werkt goed voor mij. Daarnaast ga ik naar de dagbesteding van InteraktContour. Ik heb problemen met mijn coördinatie en evenwicht doordat ik nog maar door één oog zie. Bij de dagbesteding kom ik onder de mensen en train ik vaardigheden, zodat ik zoveel mogelijk zelf kan blijven doen. Bij het mozaïeken train ik bijvoorbeeld mijn fijne motoriek. En twee keer in de week doe ik oefeningen bij de module Fit & Vitaal. Zo blijf ik in conditie, loop ik stabieler en zit ik lekkerder in mijn vel.

Vrijwilligerswerk

Vrijwilligerswerk


Als je lekker in je vel zit, heb je meer zelfvertrouwen om dingen te ondernemen. Ik wil graag iets nuttigs doen, het liefst in een omgeving met dieren. Samen met mijn begeleider bij de dagbesteding ben ik de mogelijkheden voor vrijwilligerswerk aan het onderzoeken. We kijken naar wat ik wél kan. Ik word gestimuleerd om mijn talenten te ontdekken en nieuwe dingen uit te proberen. Ik heb er alle vertrouwen in dat ik een fijne werkplek ga vinden.’

Als thuis wonen niet meer lukt na hersenletsel

Is thuis wonen niet meer mogelijk door Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH)? InteraktContour richt zich op jouw mogelijkheden. Wil je zelfstandig wonen met 24-uur per dag begeleiding, verzorging of verpleging in de buurt? Dat kan. Je woont in je eigen appartement, vindt gezelligheid in de ontmoetingsruimtes als je dat wilt en kan je gebruik maken van een persoonlijk dagprogramma dat de professionals voor je hebben samengesteld. Jouw wensen en zelfstandigheid staan centraal. InteraktContour biedt behandeling, begeleiding en 24-uurs zorg in de provincies Overijssel, Flevoland, Utrecht en een deel van Gelderland. Met regelmaat komt er een plekje vrij op een woonlocatie. Hier vind je de beschikbaarheid.

Meer over:

Bewegen Dagbesteding Wonen

Reageren

Meer relevante artikelen

Stel hier je vraag