Ga naar content
Open de hoofdnavigatie

Hoe overleef je Sinterklaas als je hersenletsel hebt

Als je kleine kinderen hebt ontkom je er niet aan: de Sinterklaas gekte. Maar hoe doe je dat als te maken hebt niet-aangeboren hersenletsel?

sinterklaas pieten.jpg

Hoe houd je Sinterklaas leuk en overzichtelijk


  • Keep it simple en klein, is mijn motto! 
  • Kies dus je momenten heel bewust uit. Maak een overzicht van alle Sintactiviteiten en kies waar je wel en niet aan meedoet.
  • Ga naar één intocht met de kinderen en niet meerdere! Kijk of je naar een zo klein en rustig mogelijke intocht kunt gaan. Ik woon in een dorp en de intocht is om de hoek van mijn huis. Als je in een grote stad woont, zou je ook naar een andere intocht kunnen uitwijken.
  • Koop de sinterklaascadeautjes in één winkel. Liefst online. Vroeger ging ik echt op zoek naar de beste deal maar dit jaar bespaar ik mezelf de energie. One stop shopping it is!
  • Hanteer het cadeauprincipe: something they want, something they need, someting to wear en something to read. Zo combineer je het aangename met het noodzakelijke 😉.
  • Spreek met je kinderen duidelijk af hoe vaak ze hun schoen mogen zetten. Bijvoorbeeld een keer per week op woensdag of in het weekend.
sinterklaas zak.jpg

Nog meer tips om de Sinterklaastijd door te komen


  • Houd ‘pakjesavond’ op een geschikt moment voor jou! Is de ochtend fijner, maak er dan pakjesontbijt van. Net zo fijn en gezellig. Overweeg om het alleen met je gezin te vieren in plaats van met grote groep.
  • Vier je het wel met je hele familie bijvoorbeeld? Hou het dan behapbaar voor jezelf. Doe bijvoorbeeld alleen het kindergedeelte mee en trek je dan terug.
  • Ga je naar familie of vrienden? Boek dan een hotelletje vlak bij. Het geeft rust als je weet dat je een ‘escape’ hebt, je eigen plek om tot rust te komen.
  • Heb het thuis niet continue over Sinterklaas. Je kinderen worden deze periode al helemaal overladen met Sintactiviteiten. Op school, op de sportclub en zelfs in de supermarkt. Doe bewust andere dingen nu ook, zodat zij ook even rust hebben. Die kleine hoofdjes raken ook overprikkeld anders.

Probeer te genieten

Vergeet niet ook vooral te genieten van het plezier dat je kinderen hebben! Maak het jezelf niet te moeilijk. Rust wat extra als het nodig is en vergeet niet dat dit pas het begin is van de drukke decembermaand, dus take it easy!!! Veel plezier iedereen!

Bron: Love your life.blog

Meer lezen van Kesty? Zij schreef ook:

Overgevoelig voor prikkels door hersenletsel

Een onderschatte oorzaak van vermoeidheid is een overprikkeling van het zenuwstelsel. Bij overprikkeling zijn er teveel prikkels of indrukken bij je binnengekomen; één van de kenmerken van niet-aangeboren hersenletsel. Prikkels en indrukken zijn afkomstig van verschillende dingen, zoals: licht, geluid, geuren, eten, drinken, temperatuur, emoties, gesprekken of informatie uit een boek of uit online berichtgeving. Overprikkeling ontstaat als er meer informatie binnenkomt, dan je kunt verwerken. Met alle gevolgen van dien: vermoeidheid, lusteloosheid, stress, stemmingswisselingen, depressie, onzekerheid, problemen met aandacht en concentratie.

Links

Meer over:

Feestdagen Ouders met NAH Overprikkeling

Reageren

Meer relevante artikelen

Stel hier je vraag