Ga naar content
Open de hoofdnavigatie

Hippe wandelstok verlaagt drempel om met stok te lopen

Door een hersenontsteking kreeg Karen van der Bijl (40) op haar 33ste van de ene op andere dag te maken met de gevolgen van niet aangeboren hersenletsel. Ze heeft last van onder meer overprikkeling en vermoeidheid. Maar ze was en is positief ingesteld en ze kwam er goed doorheen. Ze geniet meer van de kleine dingen in het leven en is dankbaar voor de steun van familie en vrienden. Nu maakt ze toffe stokken. Wandelstokken met een twist, een sok van stof.

Interesse in haar levensverhaal? Lees:
Revalideren na hersenontsteking

toffe stokken 03.jpg

Van hulpmiddel naar ijsbreker


Met de 'stoksok' wil ze het imago van de stok weer terugbrengen naar deze tijd. De eerste stap is om de stok ook als een accessoire te zien en te gebruiken. In plaats van de stok te zien als een hulpmiddel zou je 'm ook kunnen inzetten als gespreks-starter of ijsbreker. Daar helpt ze je graag mee door de stok van een spraakmakend printje  te voorzien.

toffe stokken.jpg

Help het woord 'Stoksok' naar een vermelding de Dikke van Dale


Karen: "Ik ga ervoor dat het woord ‘stoksok’ uiterlijk in 2020 de Dikke van Dale haalt. Zo’n aparte stoksok breekt het ijs, merk ik. Je praat nu eenmaal sneller over een leuk aan geklede stok dan over je beperking. De drempel voor ouderen om met een stok te gaan lopen, is met een stoksok minder groot. Ik verdien er niets mee, maar het geeft veel voldoening om anderen blij te maken. Ik heb mijn leven goed op orde, binnen de mogelijkheden die ik heb. Ik voel me goed en sterk en ik hoop dat zo te houden!”

Ook interesse in zo'n toffe sok om je wandelstok?

www.toffestokken.nl

 

Hulpmiddelen voor mensen met hersenletsel

Als je te maken hebt met de gevolgen van hersenletsel kan het handig zijn om gebruik te maken van een hulpmiddelen. Communiceren via plaatjes kan bijvoorbeeld een uitstekende communicatievorm zijn. Zeker als je na een beroerte of ongeluk moet leren omgaan met geheugenproblematiek en vergeetachtigheid of afasie. Het gebruik van een papieren agenda, een planbord, memoblaadjes en dergelijke zijn handige hulpmiddelen als je last hebt van geheugenproblemen en graag overzicht houdt over de dag. Nóg handiger is het door het gebruik van een smartwatch. Op dit horloge, dat te koppelen is aan een smartphone, kun je een melding krijgen voor alle activiteiten die je niet wilt vergeten. De gevolgen van hersenletsel zijn uiteenlopend. Ook zijn er diverse apps op de markt die ondersteuning bieden op verschillende gebieden.

Relevante links

Hulpmiddelen en ondersteuning?

InteraktContour helpt je graag verder om om te gaan met alle veranderingen in je leven, grip te krijgen op je energie, fitter en sterker te worden en je hoofd meer op orde te krijgen. Ook nieuwe hulpmiddelen kunnen hieraan bijdragen. Interesse? Neem vrijblijvend contact op met InteraktContour, werkzaam in Midden- en Oost Nederland. Woon je elders? Neem contact op via Hersenz.

Contact met InteraktContour

Meer over:

Hulpmiddelen

Reageren

Meer relevante artikelen

Stel hier je vraag