Het nieuwste hersenonderzoek op Brainmatters
Hersenwetenschappers van Universiteit Maastricht presenteren op de website BrainMatters het nieuwste hersenonderzoek. Dat doen zij op een toegankelijke en tegelijk wetenschappelijk verantwoorde manier.
In een samenleving waarin hersenen en hersenonderzoek terecht veel aandacht krijgen, is het in toenemende mate belangrijk om te zorgen dat deze aandacht op de juiste dingen wordt gericht. Waar de media niet altijd de mogelijkheid heeft om hersennieuws toe te lichten, moet de wetenschap inspringen. Wij willen je de mogelijkheid bieden om te leren over het brein. Daarom presenteren we via deze website een aantal keer per week het nieuwste hersenonderzoek van over de hele wereld, op een toegankelijke en wetenschappelijk verantwoorde manier. Door regelmatig de website te bezoeken, onze App te proberen, onze facebook-pagina te liken of ons te volgen op twitter, zul je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen in dit intrigerende onderzoeksveld. Bron: www.brainmatters.nl
Geinteresseerd in hersenonderzoek?
Hersenonderzoek is onderzoek naar de werking van de hersenen. Wikipedia zegt hier het volgende over: "In het verleden richtte het onderzoek zich vooral op de anatomie van de hersenen. In de 19e eeuw bedacht Franz Joseph Gall de frenologie, oftewel "knobbelkunde". Hij dacht dat knobbels op de schedel te maken hadden met de functie van de hersenen eronder, bijvoorbeeld een talenknobbel. Door het bestuderen van uitvalsverschijnselen bij patiënten met hersenletsel is men hersenfuncties gaan koppelen met hersengebieden. Tegenwoordig gaat het hersenonderzoek vaak met behulp van hersenbeeldvormende technieken zoals CT, PET, MRI, fMRI en EEG."
Houdt het platform Verder met Hersenletsel in de gaten en lees over onderzoek.
Op de hoogte blijven van onderzoek?
Neem eens een kijkje op Brain Matters, want elke paar dagen is er wel iets nieuws te ontdekken. Je kunt ook de BrainMatters app op je iPhone of iPad downloaden. Daar kun je onder meer een 3D reconstructie van de hersenen bekijken. Je ziet wat er gebeurt als er schade is aan een hersengebied.
Reageren