Ga naar content
Open de hoofdnavigatie

Hersenstichting nieuwe behandeling dichterbij

De Hersenstichting heeft drie innovatieve hersenonderzoeken geselecteerd voor het onderzoeksprogramma The Next Step. Dit programma richt zich op de ontwikkeling van nieuwe of verbeterde behandelingen voor patiënten met een hersenaandoening.

Vrijwel iedereen krijgt ooit, zelf of in zijn omgeving, te maken met een hersenaandoening. Dat heeft een enorme impact op het leven en leidt vaak tot aanzienlijke beperkingen. Door een hersenaandoening raken mensen vaak zichzelf kwijt. Vanzelfsprekendheden als lopen, praten en denken kunnen zomaar voorbij zijn.

Onderzoek om therapie te verbeteren

Voor de meeste hersenaandoeningen is (nog) geen behandeling beschikbaar die de ziekte kan vertragen, stoppen of genezen. Ook is er voor de meeste hersenaandoeningen geen zicht op manieren om ze te voorkomen. Doel van het onderzoeksprogramma The Next Step is om uiteindelijk de oorzaak van de aandoeningen te kunnen behandelen waardoor het ziekteproces kan vertragen, stoppen of zelfs genezen.

Over The Next Step

Het onderzoeksprogramma The Next Step richt zich op de ontwikkeling van nieuwe behandelingen voor patiënten met hersenaandoeningen. De Hersenstichting wil met innovatieve studies doorbraken bereiken waardoor hersenaandoeningen beter behandeld kunnen worden. Daarmee kan een zo groot mogelijke gezondheidswinst voor patiënten gerealiseerd worden. Doel is uiteindelijk de oorzaak van de hersenaandoening aan weg te nemen.

Lees het complete artikel op de site van de Hersenstichting.

Meer lezen over hersenonderzoek en hersenwetenschap?

Meer lezen over hersenonderzoek en hersenwetenschap?


Lees bijvoorbeeld de blog van Marij Middag, onderzoeker bij InteraktContour. Zij vertelt met regelmaat in over haar bevindingen. Zo heeft zij zich verdiept in een fascinerend onderwerp, namelijk niet-invasieve hersenstimulatie. Bij hersenstimulatie worden de hersenen met een magneet of met stroom van buitenaf gestimuleerd. Dat klinkt heel eng, maar dat is het gelukkig niet. Uiteraad is het ultieme doel mensen met niet aangeboren hersenletsel verder te helpen. Lees verder.

Meer over:

Behandeling Onderzoek

Reageren

Meer relevante artikelen

Stel hier je vraag