Ga naar content
Open de hoofdnavigatie

Hersenletsel na een auto ongeluk, nu kunstenaar!

Remonstranten besteedt aandacht aan het verhaal van Marloes van Zoelen. Na een auto ongeluk liep ze hersenletsel op. Ze blijft de lichtpuntjes opzoeken en vertelt hierover in een blog op haar website.

Het wordt nooit meer zoals vroeger schrijft ze op haar website. "Door die diagnose snapte ik eindelijk wat er aan de hand was. Het snel uitgeput zijn, de verstoorde prikkelverwerking en chronische hoofdpijn – het had geen zin om ertegen te vechten. Ik moest ermee leren leven. Een periode van intensief revalideren volgde." "Het hielp me om elke dag lichtpuntjes op te schrijven. Het dwong me na te denken over de kleine, dagelijkse dingen die het leven leuk en de moeite waard maken en waarvoor ik dankbaar kon zijn. Ik werd me nog meer bewust van wat écht belangrijk is."

Lichtpuntjes in donkere dagen.

Uitlaatklep

In het artikel van Remonstranten is te lezen dat kunst altijd een uitlaatklep is geweest voor Marloes. ‘Het was altijd mijn dagboek, mijn verhaal op doek. Een dagboek deel je niet, dus mijn schilderijen deelde ik ook niet.’ Toen ze ging verhuizen van een groot huis naar een klein appartement, moest ze beslissen wat ze met haar schilderijen zou doen. ‘Ik had ze echt niet allemaal aan de muur hangen. Ze stonden opgeslagen op zolder. Wegdoen vond ik zonde. Ik besloot ze alsnog te delen. Meteen kwam de vraag: ‘Zijn ze te koop?’ Dat was het startpunt van een nieuwe carrière.

Lichtpuntjes opschrijven bij depressie na hersenletsel

Marloes schrijft haar lichtpuntjes op. Het is een tip die vaker verschijnt bij het omgaan met somberheid of depressie. Marloes zegt het ook op haar site: "Lichtpuntjes: ze zijn er altijd, hoe donker, kleurloos of saai het leven ook lijkt. Ik heb namelijk aan den lijve ondervonden hoe het bijhouden van lichtpuntjes kracht en energie geeft en helpt om (weer) geluk te voelen en positief in het leven te staan. Daardoor kun je weer groeien en bloeien als mens en ontstaat er ruimte om dromen te verwezenlijken. Nu wil ik graag anderen inspireren om (meer) licht te voelen in hun leven door het inzetten en verspreiden van mijn ervaringen en vooral mijn creativiteit. Mijn ultieme lichtpuntje is als jij blij wordt van (het kijken naar) een schilderij van mij. Dat het je raakt, laat glimlachen en kracht geeft. Dat het je blijft boeien en inspireren en bovendien een verrijking van je interieur is."

Meer lezen? Bekijk hier het artikel over somberheid en hersenletsel.

Cadeautip

Op zoek naar een leuk schilderij? Of een origineel cadeau? Bezoek dan de website van Marloes. Hier kun je tegelijk meer lezen over haar leven met hersenletsel en de lichtpuntjes die ze altijd weer op zoekt.

marloesvanzoelen

Meer over:

Gevolgen van CVA Blog

Reageren

Meer relevante artikelen

Stel hier je vraag