Ga naar content
Open de hoofdnavigatie

Hersenletsel; balans in je leven

In 2013 liep Stephanie van Schie, na een val van haar paard, een hersenkneuzing op. Stephanie: "Plotseling stond mijn leven stil. Van een hectisch leven met een drukke baan naar niets. Stilte. Mijn hersenen konden niet volledig functioneren en stuurden functies nog maar in zeer beperkte mate aan. Het herstelproces was een uitdagende en leerzame weg. De adviezen die ik kreeg werkten averechts, maar ik was vastbesloten te herstellen en werkte hard om in dat proces mijn eigen weg te vinden. Veel van wat ik heb geleerd, kon niemand mij vertellen. Daarom vind ik het belangrijk om alles wat ik weet, te delen met een ieder met niet-aangeboren hersenletsel die zijn kwaliteit van leven wil verbeteren." Met het boek 'Hersenletsel - balans in je leven' wil zij lotgenoten inspireren om hun eigen doelen te behalen.

Stephanie

"Alles wat in je leven gebeurt, heeft een reden. Het is de optelsom van al je acties, gedachten en gevoelens tot op het moment van de gebeurtenis. Het heden is het resultaat van het verleden en biedt een kijkje in de toekomst. Wat je nu hebt, is dat wat je wilt? Zo ja, ben je op de goede weg. Zo nee, dan heb je nu de kans om je weg aan te passen."

Stephanie
Hersenletsel, wat je niet ziet, is er niet...of toch wel?

Hersenletsel, wat je niet ziet, is er niet...of toch wel?


Stephanie: "Als je hersenletsel hebt geven artsen vaak aan dat, als je niet in aanmerking komt voor neurorevalidatie, er volgens hen geen behandelmogelijkheden zijn. In zekere zin is dit ook waar. Er is geen therapie die hersenletsel geneest. Maar er bestaan wel mogelijkheden om aan herstel te werken. Iedereen gaat door, alles draait door, maar jouw levens staat stil. Voor jezelf heel moeilijk om mee om te gaan, maar ook voor je omgeving. In dit boek komen veel mogelijkheden aan bod om aan je herstel te werken. Mijn visie op genezen gaat uit van een holistische denkwijze waarbij lichaam en geest in balans zijn."

Gerelateerd artikel: De gevolgen van een hersenkneuzing na een ongeluk

Bestellen

Reserveer nu alvast een exemplaar. De verwachte verschijningsdatum is 3 oktober 2017. De prijs bedraagt na de verschijningsdatum € 19,95, maar wanneer je het boek reserveert vóór 1 september 2017 dan betaal je slechts € 17,50. Bestellen kan via: InspiredbyLife

Verder met hersenletsel

Verder met hersenletsel


Jaarlijks krijgen 140.000 mensen hersenletsel. In Nederland leven 650.000 mensen die als gevolg hiervan beperkingen ervaren. Als je hersenletsel oploopt, kom je vaak eerst in het ziekenhuis terecht. Dat is de acute fase. Als je stabiel bent, begint de herstelfase. Tijdens de revalidatietijd wordt gewerkt aan maximaal herstel van functies. Als je weer thuis bent, zijn de gevolgen van het hersenletsel in het dagelijks leven pas echt zichtbaar. ‘Dan begint het pas’, zeggen de meeste mensen met hersenletsel er zelf over. Ze moeten leren omgaan met de beperkingen die voortkomen uit het letsel. Denk hierbij aan vermoeidheid, overprikkeling, boosheid, concentratieproblemen en somberheid. De behandelingen van Hersenz richten zich op deze chronische fase. Meer info: Verder met hersenletsel

Boeken over hersenletsel

Boeken over hersenletsel


De gevolgen van niet aangeboren hersenletsel door een herseninfarct, CVA (beroerte), hersenbloeding, ziekte of ongeluk op het leven van de getroffenen zijn erg verschillend. Hoewel er overeenkomsten zijn, ervaart niet iedereen deze op dezelfde manier. Zo zijn de gevolgen van een cva links bijvoorbeeld heel anders dan de gevolgen van een cva rechts. Dit maakt het signaleren ingewikkeld. Het is fijn dat je hier meer over kunt lezen of bekijken. Hier zetten we een aantal suggesties voor je op een rijtje: Boeken en films over niet aangeboren hersenletsel of:

Meer over:

Gevolgen van CVA Boeken & Films

Reageren

Meer relevante artikelen

Stel hier je vraag