Ga naar content
Open de hoofdnavigatie

Gezocht: moeders en vaders met hersenletsel (NAH)

Hersenletsel zet je leven op zijn kop. En niet alleen van degene die het treft, maar ook van mensen in de directe omgeving. Begin volgend jaar wil het platform Verder met Hersenletsel aandacht besteden aan moeders ( en vaders) die door een ongeval, beroerte of hersenoperatie niet aangeboren hersenletsel hebben opgelopen. Hoe gaat het thuis? Met je partner, maar ook met de kinderen. Wil je je verhaal vertellen? Schrijf je een blog en wil je hier een artikel uit delen? Heb je tips voor de opvoeding van je kinderen? En wat adviseer je anderen in een vergelijkbare situatie? Uit de ingezonden reacties maken we een keuze voor plaatsing op het platform.

oproep moeders en vaders nah.jpg

Wat betekent hersenletsel voor je rol als ouder?


Als je hersenletsel oploopt, kom je vaak eerst in het ziekenhuis terecht. Dat is de acute fase. Als je stabiel bent, begint de herstelfase. Tijdens de revalidatietijd wordt gewerkt aan maximaal herstel van functies. Als je weer thuis bent, zijn de gevolgen van het hersenletsel in het dagelijks leven pas echt zichtbaar. ‘Dan begint het pas’, zeggen de meeste mensen met hersenletsel er zelf over. Je moet leren omgaan met de beperkingen die voortkomen uit het letsel. Denk aan overprikkeling, een kort lontje, chronische vermoeidheid en vergeetachtigheid. Dit zijn gevolgen van hersenletsel die een belemmerend effect hebben. Niet in de laatste plaats op de relatie met je partner en kinderen. Hoe ga jij hier mee om?

Dit vind je mogelijk ook interessant

Hulp bij hersenletsel in Midden- en Oost Nederland

InteraktContour biedt onder meer individuele begeleiding en behandeling voor mensen met niet aangeboren hersenletsel en hun naasten in Midden- en Oost Nederland. Hersenletsel verschilt van persoon tot persoon. En iedere gezinssituatie is anders. Praktische oplossingen voor gezinnen met kleine kinderen zijn anders dan als je te maken hebt met pubers. Doel van behandeling en begeleiding zijn de uitgangspunten en doelen van het gezin. Wat voor alle ouders met hersenletsel geldt is dat het je leven en dat van je gezin op zijn kop zet. Overbelasting, boosheid, ongeduldigheid, vermoeidheid en de veranderde rol van de ouder komen veel voor. Wil je contact met een professional? Bel 0341 255 777 of mail info@interaktcontour.nl

Ben je vader of moeder? Heb je niet aangeboren hersenletsel en wil je je verhaal delen?

Licht kort toe wie je bent, waar je vandaan komt, wat er is gebeurd, hoe jij en je gezin met jouw hersenletsel omgaan en wat je graag wilt delen met anderen in een soortgelijke situatie. Heb je een blog of een website en wil je iets specifieks delen, dan graag met een link naar het betreffende bericht. Uit de inzendingen maken we een selectie. Mocht het tot plaatsing komen dan ontvangen we eveneens graag een foto van jou (en je gezin) die we mogen gebruiken. De reacties worden uiteraard vertrouwelijk behandeld.

Ik wil graag mijn verhaal delen

Meer over:

Gevolgen van CVA Liefde & relaties Gevolgen NAH Ouders met NAH

Reageren

Meer relevante artikelen

Stel hier je vraag