Ga naar content
Open de hoofdnavigatie

Geef tijdens de collecteweek voor de Hersenstichting

Geef om je hersenen. Van 30 januari t/m 4 februari 2017 vindt de collecteweek van de Hersenstichting plaats. Vrijwel iedereen krijgt ooit te maken met een hersenaandoening. Dat moet stoppen!

Langs de deuren

Ruim 18.000 collectanten gaan langs de deuren, en staan op pleinen en voor winkels, om geld in te zamelen voor al die mensen die te maken hebben met hersenziekten en hersenaandoeningen! En dat is bijna iedereen. Want wie kent er nou niet iemand die dyslexie heeft, wel eens een migraine-aanval heeft, een hersenschudding heeft opgelopen, een beroerte heeft gehad of lijdt aan een vorm van dementie?

Jan Mulder is ambassadeur voor de Hersenstichting

Ervaringsdeskundige en ambassadeur Jan Mulder draagt de Hersenstichting een warm hart toe. De commentator roept op om tijdens de collecteweek zo veel mogelijk te doneren. ‘Dat geld is hard nodig voor hersenonderzoek. Daarmee kunnen we veel leed wegnemen.’ Mulder werd vorig jaar zelf getroffen door een TIA, ook een hersenaandoening.

Mulder stemde twee jaar geleden meteen in toen hij gevraagd werd om ambassadeur te worden. Al eerder had hij zich belangeloos ingezet voor de stichting, maar een extra reden voor hem is zijn moeder. ‘Mijn moeder, die nu 94 jaar is, had vlak voor dat verzoek een beroerte gekregen. Haar rechterkant was deels verlamd maar dat probleem is na twee maanden geheel bijgetrokken. Gelukkig is ze helemaal hersteld.’

Lees hier het hele verhaal van Jan Mulder.

Geef om je hersenen

Meer over:

Onderzoek

Reageren

Meer relevante artikelen

Stel hier je vraag