Ga naar content
Open de hoofdnavigatie

Film: Herstellen van een beroerte

In 2000 werd een film gepubliceerd over Hans Wieringa, die door een beroerte niet-aangeboren hersenletsel opliep. Na zijn ziekenhuisopname werd hij 2 jaar lang gevolgd door camera's, waarover de documentaire 'Een beroerte...houdt je bezig' werd gemaakt. Veel mensen vroegen zich af hoe het Hans na het maken van de documentaire verder is vergaan. Daarover verscheen afgelopen jaar een tweede film: 'Herstellen van een beroerte'.

Een documentaire over leven na een beroerte voor mensen met NAH en hun naasten

'Herstellen van een beroerte' is het vervolg op het verhaal van Hans Wieringa, waarvan de opnamen in 2016 en 2017 werden gemaakt. In 50 minuten zie je hoe hij aan zijn herstel werkt en hoe hij eraan gewerkt heeft om met de blijvende gevolgen van zijn beroerte te leren leven. Een documentaire die de werkelijkheid van het leven met niet-aangeboren hersenletsel weergeeft. "Het is zwart, of het is wit. Maar het is niet grijs", aldus Hans.

Deze DVD is voor €15,- te koop via de website van Van Hemert Produkties.

Een documentaire over leven na een beroerte voor studenten en professionals

Op basis van het gefilmde materiaal voor de tweede documentaire over Hans, is er ook een DVD gemaakt speciaal voor studenten en professionals die te maken hebben met niet-aangeboren hersenletsel: 'Herstelondersteuning na een beroerte'. In de documentaire is te zien hoe Hans ondersteund wordt door familie, partner en de zorgverleners binnen de CVA-keten. Bij de DVD is een werkboek gemaakt met teksten en opdrachten die aansluiten bij de filmfragmenten. Bekijk hieronder de trailer.

Ook deze DVD is voor €15,- te koop via de website van Van Hemert Produkties.

Meer over:

Boeken & Films

Reageren

Meer relevante artikelen

Stel hier je vraag